onsdag 31 januari 2007

Tankar kring en poncho

Ja nu är dom klara som ni ser, restgarnssockorna till vännen L. Stickade i Marks&Kattens strumpgarn och Qualitas sock. Detta betyder alltså att jag måste ta itu med den jobbiga ponchon igen. Det var tänkt att vara ett snabbstickat och avkopplande projekt men har utvecklats till någonting helt annat. Jag har redan repat upp den 3 gånger, sista gången (för jag hoppas verkligen att det var sista gången) var jag helt klar, trodde jag, men nej så nu har jag ändrat mig. Från att ha varit flätstickade raka stycken så blir det det här mönstret istället. http://www.garnstudio.com/lang/se/showphotosearch.php?d_nr=0&d_id=404
Men den ska bli längre så att den går ner till armbågen och den ska inte ha polokrage. Imorgon ska jag gå och köpa mig en rundsticka nr 5 och börja om från början.

tisdag 30 januari 2007

Trött tisdag

Jag har jobbat både igår och idag, känner mig lite hängig och har ont i halsen.


Imorgon ska jag försöka krya på mig lite, sova lite längre, äta god gröt och umgås med mina djur. Hund-spa är inplanerat, badning och borstning och allmän uppsnofsning. Jag klippte klorna på Charlie igår och det gick jättebra. Allt har faktiskt gått över förväntan. Titta bara så söta dom är när dom hänger i soffan han och Meja.


Vännen Å kom hit på middag och lite stickning efter jobbet idag. Hon stickar en fantastisk rosa spetsmönstrad sjal i alpaca och jag är sååå avundsjuk, det vill jag också göra, fast en grön. Vi får se hur det blir med den saken först måste jag avsluta lite påbörjade projekt. Så här långt har jag kommit på älskade L:s restgarnssockor iaf. kanske kanske blir jag klar imorgon i sådana fall väntar krafttag med min omöjliga poncho. Så det så!

söndag 28 januari 2007

Pannband


Jag har ju stickat lite också i helgen, inte bara köpt hund. :)
Igår kväll svängde jag ihop detta pannband och jag är så nöjd, inga köldskadade örsnibbar idag.
Garnet är garnstudios Inka och mönstret är mitt eget men med inspiration ifrån de förut nämnda länkarna.

Charlieboy!

Helgen har varit genuint omväxlande, spontan och spännande.
Låt mig presentera; Charlie-boy!



Vi har ett längre tag pratat om att Meja behöver en hundkompis men inte riktigt hittat nån som kännts bra, inte för att vi letat med ljus och lykta direkt heller. Men i fredags morse innan jag skulle ta bussen till jobbet så läste jag en intressant annons och skickade iväg ett mejl innan jag rusade iväg. Ja för att göra en lång historia kort, något som jag ju är mycket dålig på, idag hämtade vi hem vår nya familjemedlem, Charlie-boy! Han är en snart 6-årig blandras-charmör och jag får nog påstå att det var kärlek vid första ögonkastet. Allt har gått jättebra, både resan hem och mötet med bitchiga Meja. Det känns redan som att dom kommer att vara bästa kompisar inom ett par dagar. Jag har sytt en matchande reflexsele till honom också, en rosa! (Jag hade ingen annan färg på fleecen, det får bli en tuff med dödskallar på när han har slitit ut den här.)


torsdag 25 januari 2007

Pannbandsproblem


Idag har min syster varit här och flätat i mina dreads, så här fint blev det!
Jag trivs jätte bra i mitt fejkade ullhår och färgen är perfekt (i mitt tycke alltså) men det uppstod ett litet problem. Jag har ingen mössa som håret får plats i! Jag har ett längre tag nu funderat över pannband men det känns liiite för tantigt och sportigt för mig, men sen hittade jag det här http://www.knitty.com/ISSUEwinter06/PATTcalorimetry.html och det här http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=86&d_id=10&lang=se och då började en idé formas i mitt huvud. Jag vill göra en kombination av dom här två mönstren, jag vill ha strukturen från drops och formen och knappen i nacken från knitty. Grönt och fluffigt och supermjukt ska det vara. Får se om det går att lura i väg mannen på en garnköpartur imorgon eftermiddag efter jobbet. Nej nu måste jag sova om jag ska orka gå ut med meja 6:30 imorgon.
Tjabba!

onsdag 24 januari 2007

Soft morgon


Vaknade av mig själv vid halv åtta och var pigg. Värsta lyxen!

Har haft en mysförmiddag med Meja, tittat på morgon-tv, stickat på restgarnssockorna till vännen L och gått en riktigt skön promenad före lunch. Idag trotsade vi kylan (i och för sig bara -10) och gick halva gröna milen. Å vad jag tycker om att bo "på landet", det är så skönt att bara kunna gå ut genom dörren och sen efter tio minuter är man ute på en åker och efter tio minuter till är man i skogen. Jag skulle aldrig kunna bo i en storstad, inte ens i en mellanstor stad, nej huga! Bjussar på en bild på L:s sockor.


Ikväll ska jag och vännen Å titta på "Stolthet och fördom" hemma hos henne, stickningen följer nog med också. Det ska bli mysigt.

tisdag 23 januari 2007

Morgonstund har guld i mun

Jag ska jobba idag.
Därför har jag redan varit ute med Meja på en promenad runt kyrkan.
Jag kan meddela att det är så kallt att imman på glasögonen fryser till is.
Ganska charmigt egentligen, hellre 20 grader kallt än regn och snålblåst.
Jag har mina långa alpacamuddar på mig idag och dom är verkligen jättevarma. En tröja i alpaca skulle nog inte sitta helt fel, men frågan är om det blir för varmt. Måste undersöa saken lite närmare, det känns ju lite onödigt att sticka en tröja som man bara kan ha när det är -20, det är ju tyvärr inte det så ofta längre.

Nej nu ska jag meditera en stund innan jag måste gå till jobbet.
Vi hörs!

måndag 22 januari 2007

Iskall måndag


Det är iskallt här hemma, ingen ved har vi heller. Tur att jag stickade klart mina grå sockor igår kväll så slipper jag frysa om fötterna iaf! Mitt första färdiga objekt som bloggare, det måste ju nästan firas...hum...med en apelsin kanske! Fina och mysiga blev dom.
Har faktiskt inte stickat någonting än idag och klockan är redan ett! Skrämmande nästan, får ta och göra någonting åt det snart. Jag tror att jag ska ta den där apelsinen och göra mig en kopp te sen ska jag ta mig an mannens vantar.
Lyssnar på Bloc Partys nya skiva, inte alls så dålig som mannen påstod, snarare tvärt om.
Over and out.

söndag 21 januari 2007

Busig bäver


Det blev en hundpromenad till slut, med den busiga bävern.

Söndagssockor


Seg pyjamasbyxesöndag. Fastnade visst framför datorn, Meja tycker att jag är tråkigast i hela världen, måste klä på mig och gå ut med henne en sväng i snön. Sen blir det nog en kopp te och mer strumpstickning. Jag håller på med ett par grå tunna flät och spetsmönstrade sockor i marks och kattens strumpgarn. Fina blir dom och jätte roligt att sticka mitt egetpåhittade mönster. Ska bara klura ut hur man laddar upp bilder också... nej just ja, hundpromenad var det ja. Vi hörs!

Å det funkade!

Dödergök bloggar

Ja det är tänkt så iaf, fast det kanske tar ett tag innan jag förstår hur jag ska göra riktigt, ni (mina obefintliga läsare) får ha tålamod så länge.