torsdag 30 augusti 2007

Uppdatering: på stickfronten intet nytt

Eller jo förressten, jag är klar med mina prinsess-sockor och en benvärmare. Inte så dåligt när man tänker efter. Tråkigt bara att inte ha någon kamera så att projektet kan bli avslutat på riktigt. Jag har ju som mål med det här året att jag ska dokumentera allt som jag stickar, det var ju faktiskt därför som jag började blogga också, så nu får jag snällt vänta med att använda mina prinsess-sockor tills jag har en respektabel bild på dem.

Benvärmarna blir riktigt fina och mönstret kommer ifrån www.magknits.com och det är egentligen alltså ett par sockor. Snow flake lace socks heter de om man blir intresserad.


Imorgon ska jag jobba och det känns lite galet, men nu är sommarlovet slut och helt plötsligt kan den här göken ringas ut på div mystiska uppdrag, imorgon ska jag vara bildlärare. Med andra ord borde jag sova nu istället för att sitta här och tramsblogga. Men imorgon är som bekant en annan dag. :)

onsdag 29 augusti 2007

Suddiga bilder




Sjukt dålig kvallité va? :) Men här får ni en liten tjuvtitt på vad som händer för tillfället i tv-soffan. Svarta benvärmare i snowflakelace-mönster i On-line supersocke till syrran, prinsess-sockorna i skumt blandgarn och randig raglantröja i ull. Bättre bilder krävs och utlovas!

tisdag 28 augusti 2007

Stickvärk

Inga stickbilder idag heller som synes, men i morgon så.

Jag har stickat så mycket de senaste dagarna att jag har träningsvärk och självsprickor på pekfingrarna. Friidrotts VM är ansträngande! :)

måndag 27 augusti 2007

Höst




Känner ni hösten? Jag kännde den alldeles nyss när jag var ute och plockade persilja. Vinden känns aningen vassare och det doftar jord och äpplen. Fasten jag är en passionerad trädgårdsmänniska (eller kanske just därför?) kan jag inte låta bli att berusas av hösten, förfallet har också sin charm. Fortfarande blommar zinnian, rosenskäran, luktärterna och tagetesen i grönsaklandet. En och annan självsådd aster har också precis slagit ut och de ligger mig lite extra varmt om hjärtat, precis som jag älskar de där första krokusarna om våren känns de där sista överdimentionerade gräddbakelse-astrarna lite extra ljuvliga. Bara för att de är sist, inte för att de är astrar.

Nu väntar jag bara på att det ska bli lite kallare så att jag kan börja använda min tokrosa bolero. Jag har en idé om en DoReDo:ad kjol av en gammal uttjänad lammulls-långkofta och tusen andra höstiga projekt. Men än så länge njuter jag av sockstickning i äppelträdsskuggan och luktärtsdoft.

Det är svårare än svårt att dikta begripliga stickmönster för övrigt, jag har stor respekt för dem som kan det, ni kommer att förstå vad jag pratar om inom ett par dar...

söndag 26 augusti 2007

Prinsess update

En rosa socka är klar. Jag kommer att kalla dem för prinsess-sockorna. Jag är sjukt nöjd. Det återstår att se om garnet håller för slitage. Jag tror faktiskt att jag ska försöka skriva ner mönstret medans jag stickar den andra och om det blir begripligt kanske jag delar med mig av det. Nu gäller det bara att få dem att fastna på bild också. Jag har en plan om att låna min svärmors kamera på tisdag. Kanske finns det två rosa prinsess-sockor då, vem vet. De var iaf perfekt tv-stickning och en sån måste man ju ha när det är friidrotts VM.

Mycket roligare Söndag

Antal saker som är mycket bättre med den här dagen än gårdagen;
1. Jag har knäckt snöflingemönstret och Syrrans benvärmare börjar ta form.
2. Jag knäckte mitt personliga rekord på morgonrundan.
3. Min ena rosa egenkomponerade toe-up socka är nästan klar.
4. Reality bites går på tv:n!
5. Jag ska äta rödbetor med fetaost och kokta störpurpurbönor.
6. Imorgon kommer mannen hem!

lördag 25 augusti 2007

Lördagsunderhållning

Lördagsunderhållning, ja snälla!
Jag är outsägligt uttråkad. Det är lördag, solen skiner, jag har målat naglarna och det står en flaska vin på köksbordet. Närmare underhållning än så kommer jag inte. Ah jo jag ska ju på cirkus (inte djurcirkus typ Cirkus Scott utan cirkus med galna barn som hoppar och studsar) men man kan inte dricka vin när man ska på cirkus.

Istället plågar jag grannarna med samma playlist om och om och om igen....

Black Cab med Rocky Dennis
Half a Person med the Smiths
Calm Down Dearest med JamieT
Hey Princess med Popsicle
Red Right Hand med Nick Cave
Kings & Queens med Miss Li

Och så tittar jag på gamla kort och funderar på att färga håret svart igen och göra 30 nya piercingar tills mannen kommer hem. HA! Vad förvånad han skulle bli...


Det här inlägger får hamna under kategorin 30-årskris tror jag .... haha
Hoppas att ni har en roligare Lördag än vad jag har. Over and out.

fredag 24 augusti 2007

Stickgalenskapen

Kommer ni ihåg när jag var så där duktig och bara stickade på mina tvåändsstickade ärmar? Jag måste ha samlat på mig ett uppdämt behov av att påbörja nya projekt för nu känns det inte som att jag kan stoppa mig själv. Jag skulle ju köpa stickor idag, men väl inne i affären såg jag att det var utförsäljning på sockgarn och vips hade jag två ljuvligt rosa nystan av tvivelaktig kvallité i min ägo. Så kan det gå. Jag köpte stickorna också om någon undrar.

Väl hemma igen med stickor och garn fick jag ju lov att provsticka lite...
Hittills ikväll så har mitt provstickande resulterat i ett par påbörjade benvärmare till min syster i svart on line supersocke, jag använder spetsmönstret från "Snowflake lace socks" från magknits , ett par egenkomponerade toeup's i det nyinköpte rosa akryl/ull/nylon-garnet Sok-Let och ett prov på dödskallemuddar till systerdottern, även de i svart och vit online supersocke.
Dessutom har jag ju en påbörjad silkessjal och en ulltröja som är långt ifrån klar.
Jo rå så att...

Men vad ska en stackars kvinna ta sig till då när hennes man bara jobbar och alla andra har fullt upp med sitt? Klart man måste sticka lite. :)
Imorgon är det trädgårdsarbete som gäller och friidrotts-VM, yeahy! Sen kanske det blir ett par räta och några aviga också, man kan aldrig så noga veta... :)

torsdag 23 augusti 2007

Helgplaner

Det är tråkigt att stickblogga utan kamera, jag vill ju visa min nya randiga tröja. Istället får ni se en gul lök i blom, vackert va?
Jag ska power-sticka i helgen, inte för att jag måste utan för att det är kul. Mina 2,5 strumpstickor har på något mystiskt sätt försvunnit men imorgon ska jag köpa nya och sen ska jag sätta tänderna i mitt nya sockgarn. Frågan är bara vad jag ska börja med, dödskallar eller snöflingespets?

Efter helgen ska jag låna en kamera vi får se vad som fastnar på bild, lite randig raglantröja blir det i alla fall sen får vi se vad mer min powerstickning kan ha resulterat i. :)

Vad ska ni göra i helgen?

onsdag 22 augusti 2007

Mysig förmiddag



Det blev en ganska tidig morgon idag med fast vi inte hade några tider att passa. Vi passade på att åka ut på det riktiga landet till svärmor och ta en lång solig morgonpromenad och knycka lite grönsaker av henne. Själv har jag snart skördat allt i mina land, de är ju inte så stora. Kvar har jag underbart vackra Störpurpurbönor, Bondbönor, Lök, Persilja, Sallad och div. sommarblommor. Planer börjar redan smidas inför nästa år. Just nu lutar det åt ett svenskt tema, med mandelpotatis, kultursorter av morot och rödbeta, vaxbönor, ringblommor mm. Dessutom blev jag väldigt nyfiken på Sparrisärt när jag såg hur otroligt vacker den är i verkligheten med sina röda blommor. Som tur är har jag en hel vinter på mig att fundera.


Idag kom mitt garn från Garnkorgen .
Bara sockgarn visserligen men jag blev väldans glad och nöjd ändå. Nu har jag massor att göra när mannen åker bort och jobbar nästa gång, vilket tyvär blir alldeles för snart igen.
Jag har ju lovat systern och systerdottern presenter men garnet kommer absolut att räcka till minst två par sockor till mig själv också. Lycka!

tisdag 21 augusti 2007

Från björnbär till randig raglan

Björnbärsprojektet har under Morden i Midsommer repats upp och förvandlats till någonting randigt. Jag spar björnbären till ett mjukare garn, kanske en björnbärsmössa och en björnbärshalsduk för tekniken är rolig och ytan blir jättesnygg. Morjärvsgarnet var lite för strävt för att det skulle vara helt behagligt med en björnbärskofta. Nu freestylar jag fram en randig raglantröja stickad uppefrån och ner, kanske klipper jag upp den sen och gör den till en kofta men just nu stickar jag bara runt runt runt. Det är ungefär vad jag orkar med i detta tillstånd av trötthet.

Hälsingland är väldigt vackert förresten, men det tog många mil innan vi förstod varför de envisas med att sätta en bock på sina hus... (Ledtråd det har inget med julbocken i Gävle att göra...eller?)

Öden och äventyr i Bollnäs

Igår var vi i Bollnäs och parade Meja och idag ska vi dit igen. Oj oj vad trött jag är, det är jobbigare än man tror att åka bil långt. Jag avundas er alla som kan åka bil och sticka eller läsa samtidigt, själv blir jag åksjuk bara jag tänker på det.


Om jag inte vore så trött kunde jag tala om att jag börjat på ett litet Björnbärsprojekt, men nu är jag alldeles för trött för det! ;) Vi får tala om det en annan dag.

söndag 19 augusti 2007

Söndags-snack

Igår hade vi lekdag, då kan man ha så här roligt!
Efter stearinljusstickning och tvstickning hemma hos Å har silkessjalen växt en bra bit till, så här såg den ut före.
Idag har jag nystat lila morjärvsgarn och stickat provlapp till ett nytt projekt. Jag vill ha en båtringad randig raglantröja med lång ärm men jag vet inte riktigt om garnet räcker, jag måste sätta mig och räkna lite. Jag tänkte använda det lila morjärvsgarnet som jag fick i mitt sista hemlispaket och det grå och gröna norska garnet som jag fick av Å i present. Men å andra sidan skulle det lila bli väldigt fint som en kofta med björnbärsmönster också men då måste jag köpa till mer garn. Hum kanske ska jag fundera medans jag stickar strumpor. Jag väntar ju på paket med sockgarn, jag ska sticka ett par armvärmare till systerdottern med dödskallar på och ett par svarta benvärmare till systern, sen ska det bli ett par bruna långstrumpor med rosa ränder till mig själv. Jo rå så att inte är jag sysslolös inte. :)

lördag 18 augusti 2007

Favorit i repris


Här kommer lite bättre bilder på bytessjalen. Lättare att fota sjalar när man kan tvinga lillasyster att vara fotomodell! Nu kan jag skicka iväg den, hoppas att mottagaren blir glad. Det är ju över en månad kvar tills sjalbytet är över så jag kan nog inte förvänta mig något sjalpaket på posten förns i slutet av September. Spännande ska det bli iaf. Jag har inte sett några andra som är med i sjalbytet när jag har snokat runt i bloggvärlden så jag har absolut ingen aning ens om vad jag kan tänkas få...
Nu ska jag ta en tur hem till Å, silkesstickningen får också följa med.

fredag 17 augusti 2007

Fredagsmys


Nu är de klara, regnbågssockorna till lilla W. Nu lägger vi dem till handlingarna. :)
Annars har jag och syster och systerdottern haft en trevlig dag tillsammans, skönt att inte vara helt ensam allt för många dagar i rad. Jag har skördat i mitt grönsaksland och gjort årets första äppelkaka, det känns ganska bra att det börjar bli höst faktiskt.
Jag beställde lite garn också, jag hade tänkt beställa garnet till den där kjolen men då fanns det inte så många nystan inne som jag behövde så det blev sockgarn istället, svart, vitt och mörkbrunt. Spännande va?! ;) Jag fick faktiskt lov att handla lite, jag måste ju ha något att göra när jag sitter här hemma ensam och övergiven...faktiskt!
Jag stickar lite på silkessjalen men det är svårt att sticka spetsstickning när systerdottern envisas med att det ska vara stearinljusbelysning när man har fredagsmys.

torsdag 16 augusti 2007

Regnbågsrandigt och önskningar

Alltså det här med självrandigt igen...
Jag stickar ett par regnbågsfärgade långstrumpor till systersonen, jag hoppas att de blir så långa att de blir bra att ha i stövlarna till hösten. Jag stickar båda två samtidigt enligt toe-up principen för att utnytja garnet maximalt (och för att komma ihåg hur man gjorde), jag har verkligen ingen lust att köpa mer av det där garnet. Egentligen tycker jag att idéen med regnbågsrandiga sockor är jättegullig till ett barn men problemet är just det att det inte är rena regnbågsränder utan färgen är flammig innuti ränderna. Jag skulle gärna hitta ett rent randigt garn i regnbågsfärger, då kanske jag till och med skulle kunna tänka mig ett par regnbågssockor till mig själv.

Annars har jag mest roat mig med div. hushållssysslor idag, dessutom har jag skrivit önskelistor på garn från div. nätbutiker. Man kan ju alltid drömma iaf! :)

Här kommer lite av det som står på min önskelista;
Den här kjolen från födelsedagsboken "Sticka romantiskt modernt och kvinnligt" är bara så snygg! Jag är lite skeptisk till garnkvallitén men jag tänker nog slå till, men i så fall i den här ljungfärgen.

Är det någon som har stickat nåt i Kauni Lace? Jag blev sugen på en höstsjal i mörk oliv. Frågan är hur mycket man behöver och om det är mjuk nog att ha mot halsen?

Sen har vi ju det där sockgarnet som jag bara måste ha, men det får dröja en stund till...


Det här kulturtantslila blev jag helt frälst på också när jag surfade runt, frågan är vad man ska göra av det, hur många sjalar kan man ha egentligen?

Nej nu ska jag återgå till mitt sockstickade systern åker hem på söndag och då är det tänkt att sockorna också ska få¨följa med, vi får se hur det blir med den saken...

onsdag 15 augusti 2007

Ensamma hemma

Nu är det bara vi brudar här hemma, mannen är borta och jobbar och Meja löper så Charlie har fått åka hem till min mamma och pappa. Det är tomt men samtidigt har jag all tid och allt utrymme i världen för nya projekt. Så här ser mina tvåändsstickade muddar ut för tillfället, jag hade ju tänkt brodera på dem men nu vet jag inte riktigt, det blev väldigt fin även utan. Hum... jag tar nog och stickar ett par sockor till systersonen medans jag tänker, jag måste ju ha en tv-stickning pågång nu när jag är själv och formligen kan vältra mig i engelska tv-produktioner... ;)

tisdag 14 augusti 2007

Blommiga bilder

Ja här är de! Tvåändsstickade ärmar i div 2-trådiga ullgarner, mestadels morjärvsgarn men även en del växtfärgat bergågarn. Jag har stickat med strumpstickor nr 3 och projektet har pågått i över ett halvår. Blomman är hämtad från boken "Dikt med maskor" men ärmen och färgsättningen är min egen design, den har en snäv mudd och är pösigare upptill. Nu återstår bara att se vad som ska hända med dem sen, tanken är ju att de ska sitta på en jacka men beslutet måste nog mogna lite. Det här var utan tvekan mitt mastigaste stickprojekt hittills och nu ska jag bara njuta av att vara klar en stund innan jag tar itu med dem igen.
Tack för alla glada tillrop och allt stöd som jag fått av er mina kära bloggläsare under resans gång! :)
Närbild
Dragspelsbaskern sitter som en smäck på lillasyster!

måndag 13 augusti 2007

Jag är klar klar klar!!

Jag är klar!!! (trumpeter, trumvirvlar, hurrarop)
Mina tvåändsstickade ärmar är klara. Nja jag har ju inte fäst trådarna men själva stickningen är klar och jag är så sjukt nöjd med mig själv och min självdiciplin. Naturligtvis belönade jag mig genast med en mönsterrapport av silkessjalen men det känndes inte tillräckligt, nej det krävdes någonting mer... I ett huj hade jag lagt upp till en ny tvåändsstickning. (Jag hade ju redan nystat en hel härva Morjärvsgarn och det var ju det jobbigaste.) Den här gången blir det vita slätstickade muddar med färgglada yllebroderier, dvs sk. "påsöm". Fint som snus tycker Dödergök!

Jag här lämnat tillbaka kameran till min syster så vi får se när det blir några ärmbilder, kanske imorgon. Ni måste ju få se en bild när systern modellar dragspelsbaskern också, den passade henne riktigt bra och hon har använt den flitigt fast det varit närmare 30 grader varmt. Helgalet enligt mig men kul, när en present är riktigt uppskattad.
Nej nu ska jag återgå till mina muddar, hej!

söndag 12 augusti 2007

Å så tråkigt!

Jag satt just i soffan och skulle maska av min ärm. Då tog garnet slut. Ja inte är det så att det tog slut, men jag har inget mer vitt Morjärvsgarn nystat utan bara på härva. Å så tråkigt. Nu blir det inget mer stickande idag, istället blir det mer kommisarie Lynley, jag har börjat på nästa bok nu.

fredag 10 augusti 2007

Luktärter



Jag har städat idag, så nu luktar det inte längre minizoo utan luktärt i stället. :) Jag älskar ärtväxter och luktärter är mina absoluta favoriter. Men vanliga märgärter kan vara magiska de med. Nästa år ska jag beställa lyxiga luktärtsfröer från england har jag bestämt, vaniljgula, krispigt vita och rosaprickiga... Suck! Ingenting är som trädgårdsdrömmar!
Mina ärmar är nästan klara, jag håller på och traglar med de sista minskningarna för ärmhålet, jag kan inte fatta att det gick så snabbt när jag väl satte igång. Fast nu längtar jag verkligen efter en ny stickning! Ingen über lyxig sockstickning än dock, det får vänta tills nästa månad när ekonomin borde vara bättre, men nått kan man ju alltid hitta på av sitt restgarn och sen har jag ju en silkeshalsduk som ligger och väntar...

torsdag 9 augusti 2007

Jag hittade just meningen med livet

http://www.garnkorgen.se/popup_image.php?pID=628

Glöm mina funderingar om ersättningsgarn, om jag så ska äta gröt i en månad ska jag ha det här garnet!

En varm dag

Störpurpurböna
Blomman är klar! Nu är det bara att leta reda på sina mycket bristfälliga anteckningar från i vintras och försöka lista ut hur man ökade och minskade för ärmkullen. Skoj skoj. Annars har det varit för varmt för yllestickning idag, för varmt för allt närmare bestämt. Det kan däremot aldrig bli för varmt för att tänka på stickning... När jag var ute hos den ömma modern och klappade syskonbarn och ny kattunge passade jag på att skriva ut det här mönstret. Snowflake lace socks från magknits. Är de inte helt bedårande? Vad jag förstår är de stickade i ett lite tjockare strumpgarn som passar till stickor 2,75, är det någon som har något tips om ett garn som går att få tag på i sverige, kan Opal funka??
Nu ska jag återgå till kommisarie Lynley, tjena!

onsdag 8 augusti 2007

Så här långt hinner man på en DN-gala!

Här har jag suttit i äppelträdsskuggan och fortsatt min tokstickning. (Nästa sommar ska utemöblerna slipas och målas i lindblomsgrönt och sen ska de få tjocka randiga dynor. Men vissa saker får ta sin tid.)
Efter DN-gala och förmiddagsstickning så har jag bara 9 varv kvar på blomman sen återstår visserligen ganska mycket vitt men det känns som barnspel jämfört med mönsterstickningen. Nu tänker jag inte visa mer ärm förns den är klar, förhoppningsvis hinner jag med de nio varven under Poirot ikväll och det resterande vita under veckan. Då tror jag att jag ska ställa till med en fest, en enmansfest för en något matt tvåändsstickerska. :)

tisdag 7 augusti 2007

Nattbak och tokstickning

Vad händer här då? Är det så att jag bakar nu igen? Så här sent på kvällen? Jo visst verkar det inte bättre, i den här värmen kan man ju knappast baka mitt på dagen, nej här vankas det långjäsning och DN-galan. Visst är handduken fin förressten? Det är katter på den om någon undrar och den kommer från Klippan. Jag fick den i julklapp av mannen för ett par år sedan och jag älskar den!
Naturligtvis ska det tokstickas också, jag vill nämligen bli klar någon gång så att jag kan ägna mig åt annat med gott samvete. Tex läsa ut den väldigt spännande boken som nu ligger och lockar och pockar på uppmärksamhet. Nej här ska tokstickas!
Hur långt tror ni att jag hinner på en DN-gala?

Ja!!!

Ja!!! Idag har mannen tagit sitt efterlängtade lastbilskörkort! Grattis grattis grattis älskling!

måndag 6 augusti 2007

Grattis lillasyster yster!

Idag är lillasysters födelsedag. Det här fick hon av mig. Halvvantar med får, den lilarandiga dragspelsbaskern, blandade blommor från min odling och muffins med Philadelfiaost-glasyr.
Jag är helt färdig nu, ska bara krascha i soffan, kanske till och med utan stickning! (Oj!)
Å och jag gick en tvåtimmarspromenad på förmiddagen och nu har jag varit och badat. Helt underbart, fick jag bestämma skulle jag bada varje kväll. Ikväll badade jag i tjärnen hemma hos mamma och pappa och det var precis vad som behövdes efter ett födelsedagskalas. Friskt klart vatten och ljuvlig skogsdoft, jag kan bli lyrisk för mindre!

söndag 5 augusti 2007

I skuggan av ett nyansat äppelträd

Vad varmt det är! Både mysigt och lite jobbigt. Jag har varit ute hela dagen (för det måste man ju när det är fint väder annars är man ju en landsförädare) och nu känner jag mig nästan lite yr. Förutom lite äppelträdsklippande har det varit en slapp och skön söndag. Jag har äntligen tagit mig för med att läsa boken som jag lånade av vännen Å för minst ett halvår sen, kanske till och med mer. Det är så avslappnade och sommrigt att sitta i äppelträds-skuggan och läsa engelsk kriminalroman och smutta på lite bubbelvatten, lika bra att njuta av det så länge det varar snart är det vinter. Jo faktiskt.


fredag 3 augusti 2007

The Weeping Willow

Stulen pelargon och regn mot rutan...

Hundarna väckte mig alldeles för tidigt i morse så långpromenaden var avklarad redan halv nio. Sen dess har jag hunnit gråta tre gånger ( första gången när jag läste månadens hund på Hundstallets hemsida, andra gången när jag lyssnade på Miss Li:s A song about me and a boy och tredje gången som vanligt när jag lyssnade på the Pogues) och stickat ett par varv på min ärm. Nu gaskar jag upp mig med hjälp av the Baboon Show och börjar så smått fundera på lunch. Men om jag ska vara ärlig så lockar en Irish Coffee mycket mer, men några sådana ingredienser finns icke hemma så det blir nog tonfisksallad istället...

Är det inte humoristiskt förressten att alla mina pelargonsticklingar som jag stal av min svärmor i våras visade sig vara samma sort?! En mycket trevlig liten djupröd rosenknoppspelargon visserligen men ändå. Där ser man att det inte lönar sig att stjäla, om det så bara handlar om pelargonsticklingar...


torsdag 2 augusti 2007

Mössfunderingar och ärmförklaring




Inga stickbilder idag som synes. Dragspelsbaskern blev klar idag under Veronica Mars och den ligger nu och torkar. Den där baskern är väldigt beroendeframkallande kan jag tala om, jag har redan börjat planera nya huvudbonader, jag tror att det här blir mössornas höst för Dödergök. Jag vill göra en basker med samma rosmönster som jag gjorde på mina bytesvantar i alpacka och en sån där snygg Odessa vill jag också ha, en svart med vita pärlemopärlor tror jag och jag har sett en mycket snygg chunky basker stickad på grova stickor i någon fluffig bomull och det känns inte dumt det heller...

Jag tar gärna emot tips på andra snygga mössor och huvudbonader!

Först vill jag passa på och tacka för alla kommentarer som min ärm får. Tack så mycket, det betyder mer än vad ni tror för om jag ska vara ärlig är det en ganska kämpig stickning. För nytillkomna läsare kan jag meddela att ärmen redan har en färdig kompis som ligger i stickkorgen. Dessa ärmar ska sen monteras på någon typ av jacka, förmodligen en jacka i svart kläde eller vadmal med ett blommigt bomullsfoder men den som lever får se, jag har inte funderat klart än, det hinner ändra sig mååånga gånger än. Jag återkommer med lite skisser så småning om så att ni hajjar vad jag snackar om.

Imorgon kommer systern och barnet och det ska bli så roligt! Dessutom hann jag ju klart med födelsedagspresenten så nu kan jag gömma undan den tills på måndag.

onsdag 1 augusti 2007

Stickningar och te

Ni har sett den förut, den mycket populära dragspelsbaskern! Min syster fyller år om en vecka och hon har önskat sig en dragspelsbasker sen i våras när jag stickade min egen. Den här stickar jag i div rester, mest Morjärvsgarn som vanligt, och den blir inte lika mjuk som i det underbara Visjögarnet men den blir nog bra ändå! Natursvarta åsar och grålila och syrenlila dalar, det passar en lillasyster. Nu hoppas jag att hon inte läser det här men jag vet att hon är utan uppkoppling för tillfället, så min hemlighet är nog säker tills vidare.
Så här långt har jag kommit, bara en blomma kvar nu och en månad kvar på parallellstickningen, min tidsplan håller än så länge och det är faktiskt riktigt roligt när man ser att det växer. Fast inte går det fort inte.
Eftersom jag fått frågor om mitt hemgjorda örtte så kommer här två receptförslag, bilder kommer när det har torkat klart!
Ett uppiggande morgonte
Kan tex innehålla; torkade svartavinbärsblad, torkad mynta och blomblad från ringblomma.

Ett avslappnande kvällste

Kan tex innehålla; torkad citronmeliss, lavendelblommor och humlekottar.