lördag 31 mars 2012

En lördag i slutet av mars






Och det var sista lördagen i mars och vägen var vit av pudersnö när jag vaknade och jag tänkte att det var just typiskt. Sen hittade jag 13 vackra ljusbruna ägg bakom ett trasigt vinterdäck och jag tänkte att det var ett litet tack för visat intresse från grannhönorna.

torsdag 29 mars 2012

Nuläget

Jag sover för lite, läser ungdomsböcker, tänker för mycket, syr nya prickiga gardiner och tycker att tiden bara springer iväg.

söndag 25 mars 2012

Nemesis

Igår började jag på ett par Nemesis från Knittys höstnummer 2010. Jag har velat sticka dem jättelänge men det har inte blivit av. Men nu så kändes som helt rätt sak att göra. Garnet har också legat på lut ett tag, det är araucania ranco multy och färgen är underbart mjuk och lite diffus. Strumporna ska mannen få när de blir klara.
Vilket inte lär dröja så länge. Jag unnar mig en helg med mycket stickning, Harry Potter, solsken och lugn.




lördag 24 mars 2012

Devon



Devon matchar tapeterna i mitt blivande arbetsrum. Bara en mönsterrapport kvar nu och så tån. De här strumporna behåller jag.



fredag 23 mars 2012

Hemlispaket 2!

Hemlispaket nr två anlände idag och se så mycket fint det innehöll! Kan man börja helgen på ett bättre vis? Särskillt fötjust blev jag i de fina flamgarnerna från Kampes, mycket vackra färger! Sockgarnerna är också himla perfekta för som alla vet har jag ju alltid en sockstickning på gång.

Men frågan är om inte knapparna var finast ändå, jisses vad bra det kommer att passa en kofta vad det lider. Tack så mycket fina hemlisvän!




Hej hej från en fredagstrött men glad gök som ska njuta av lite ledighet. Puss!




tisdag 20 mars 2012

Tisdag med hopp om livet

Jag har inte mått så bra i några dagar, helt förbannat orkeslös om sanningen ska fram, men nu tror jag att det har vänt. Lite i alla fall.

Det är jag och pelargonerna som vänder med ljuset liksom. Det är så magiskt att klockan är halv sju och det är inte beckmörkt. Idag såg vi tussilago på kvällspromenaden och det riktigt doftade vår. Himmel så underbart!



Jag har firat in vårljuset med att beställa gardintyg, jag längtar efter att byta till någonting nytt. Det får bli grått och prickigt så här till våren, fint till alla påskliljor.





Jag har beställt riktigt riktigt fint garn till min hemlisvän också, synd nog kommer jag ju inte kunna visa det här på bloggen för jag vet att hon läser den men jag har väldigt höga förväntningar på det där garnet. Ska unna mig själv en härva eller två till nästa lön. Jag känner att sticksuget börjar komma tillbaks, stickar just nu på min andra Cookie A strumpa ur boken och det går fort framåt igen. (Om jag minns rätt heter den Devon.) Kanske stickar jag alla mönstren vad det lider, skulle vara en kul utmaning om inte annat och sockgarn är ingen bristvara i lagret. Just det här är fabel i en väldigt dödergökig färg.







söndag 18 mars 2012

Födelsedagsbarn

Alva firar födelsedag idag, fyra år minsann. Tiden går fort när man har roligt.

lördag 17 mars 2012

Gör om gör rätt



Nej nån kofta har jag inte börjat på än däremot tog jag tag i ett riktigt ufo som legat och varit ett dåligt samvete. Den här tvåändsstickade sockan med ryskt mönster började jag på i september sen stickade jag lite fel och så har den blivit liggandes sen dess. Nu har jag repat upp, stickat om och gjort en ny häl. Det känns bra. Kanske blir det ett par tvåändsstickade sockor lagomt till sommarlovet eller så.



Veckan

Hjälp vad trött jag har varit den här veckan. Mycket på jobbet och mycket att tänka på. Så här bister såg jag ut i måndags i favoritprickar från Gudrun.

Tisdag.




Onsdag.


Torsdag.



Fredag.









torsdag 15 mars 2012

Slentrianstickning

Jag stickar faktiskt också ibland tro det eller ej. Fast det känns som om jag har kommit av mig. Skulle vilja ha lite mer tid för mig själv med aktiv stickning, alltså inte bara slentrianstickning framför tv:n på kvällen. Skulle vilja ha ro att kasta mig in i någonting riktigt komplicerat och roligt. En ny kofta tillexempel, kanske dags att titta ner i mina färdigsorterade påsar med projektgarn. Kanske till helgen. Kanske.

tisdag 13 mars 2012

Ett pågående projekt

Jag virkar en ny mormorsfilt i bomull som matchar lilla M:s kommande sittvagn. Nästan allt garn kommer från mitt lager, bara det blå matchande är två nystan catania som jag köpt till. Sånt gillar jag, när restgarnsprojekt verkligen blir restgarnsprojekt och inte bara början på en ny hög med restgarner. Jag börjar få in snitsen på mormorsrutor om jag får säga det själv. Prickrutornas har jag hittat på alldeles själv. Inte illa pinkat av en virknovis.

söndag 11 mars 2012

Dom var till mig!

Fina fina Ulrika. Tack så mycket! Mitt hjärta blev alldeles varmt och luddigt av dina fina strumpor. Tänk att dom var till mig liksom. Tack!





lördag 10 mars 2012

Långfrukost och lista

Jag tar en långfrukost idag och gör lite som jag vill, läser bloggar och lyssnar på popmusik i pyjamas, äter gröt med godaste sylten från i somras (jordgubb/körsbär) och har det allmänt fint. Hittade den här listan hos fina Ulrika när jag surfade runt.

1) Vilken låt lyssnar du mest på just nu?
Det nya landet med Hökartorget. (Bara så sjukt bra, gå in på Spotify och lyssna vettja!)

2) Vilket ljud är det vidrigaste du vet?
Utan att tvekan när folk "drar" snor ner i halsen och sen spottar ut det. Mitt äckligaste, vill spy.

3) Vilken var den bästa filmen du såg under 2011?
Jag ser ju ganska mycket film och jag brukar inte tycka om någon. Är sjukt koncervativ när det kommer till film. Jag kan dra några av mina favoritfilmer alla tider istället. Juno (tycker att den är så fin och sorglig och den innehåller massor med bra musik), Trainspotting (tror det måste vara min bästa bioupplevelse någonsin), High fidelity (älskar boken mer än filmen egentligen men filmen är bra den med) och Lock, Stock and two smoking barrels (gillar Guy Ritchie).
Vänta såg jag inte Scott Pilgrim vs. the world 2011? Den var bra minns jag.

4) Har du läst någon bok som förändrade ditt liv? Om ja, hur?
Lätt! Hur många som helst skulle jag tro. Varenda bok man läser som berör ändrar ens syn på världen (eller bekräftar den man redan har) på något sätt. På rak arm skulle jag säga Bibeln.

5) Vilket är ditt drömjobb?
Jag tycker om det jobb jag har, älskar verkligen att jobba med ungar men mitt drömjobb skulle nog vara hemmafru.

6) Vad är det första du (oftast) tänker när du vaknar?
"Hur mycket är klockan?"

7) Vilken bok läste du senast?
Håkans bok Ps Lycka till i kväll. Den var fin.

8 ) Vilket landskap föddes du i?
Dalarna.

9) Vilket landskap bor du i nu?
Dalarna 4ever!

10) Om du är i ett förhållande, vad tycker du allra bäst om hos din partner?
Att han är på riktigt, han döljer ingenting av sig själv.

11) Vad gör du allra helst en ledig dag?
Beror lite på årstid, tycker om att gå hemma och skrota i pyjamas och göra vad som faller mig in, lyssna på lagom hög popmusik och fixa lite hemma. Om det är sommar vill jag bara vara utomhus, spelar inte så stor roll var.

12) Tre filmer du kan se om och om igen?
Känns som att jag redan har svarat på den.

13) Vad lugnar dig?
Att sticka. Att vara nära dem jag tycker om (där räknar absolut hundar och katt in) eller att ta en riktigt promenad.

14) Vad längtar du efter?
Massor! Sommaren, egna höns, att huset ska bli färdigt.

15) Världen behöver mer…?
Solidaritet, medvetenhet, kärlek och klokhet.

16) Godaste smaken?
Mmmmm kanel eller jordgubbar eller nybakat bröd med smör.

17) Ett favoritljud?
Fågelsång.

18) Trivs du där du bor eller önskar du att du bodde någon annanstans?
Om jag trivs? Kan du slå dig i backen på!

19) Vad är det första du gör på morgonen?
Tar på mig raggsockor och glasögon.

20) Är du förlovad eller gift? Om inte, skulle du vilja vara det? Varför?
Så himla gift.

21) Tre prylar du inte kan vara utan?
Prylar? Nja. Säkert hur många som helst men inga jag känner jättestort behov av just nu. Vet bara att utan musik skulle livet bli väldigt fattigt.

22) Tre saker som alltid finns i ditt kylskåp?
Smör, morötter, jäst.

23) Vad kan du absolut inte motstå?
Choklad, att lukta på frukt i affären, min systers barn.

24) Om du fick ge dig själv en present just nu – precis vad som helst, vad skulle det bli?
En helt ledig dag utan måsten och ett badkarsbad.

25) Om du skulle vara en figur från bokvärlden, vem skulle du vara då?
Molly Weasly, mammig ut i fingerspesarna, tjatig och lite orolig men väldigt varm och stark.

fredag 9 mars 2012

Veckan

Jag fortsätter mitt lilla fotoprojekt, i måndags såg jag ut så här fast det vet ni redan.

I tisdags hade jag mina nya halvvantar för första gången, väldigt varma och sköna.



I onsdags hade jag på mig min gröna alpacakofta som flera har frågat mig om, mönstret är ett något omarbetat dropsmönster och den är stickad i drops alpacka. Länk till mönstret finns här.





I torsdags försökte jag skärpa till mig inför ett viktigt möte och iklädde mig därför en något seriösare min.







Men idag var jag mitt vanliga trams-jag igen och lika glad är jag för det men gladast är nog räven. Nu ska jag njuta av min helg. Sticka någonting roligt och dricka en kopp te och känna livsandaran återvända. Over and out.


(Är det inte spännande att jag har haft någonting hemstickat på mig varje dag den här veckan?)








onsdag 7 mars 2012

Camp out fingerless mitts

Mönster; Camp out fingerless mitts (ravelrylänk). Väldigt simpelt och snabbstickat men ändå mycket hög snygghets och mysfaktor på det här mönstret. Perfekt stickning för sega tv-kvällar.

Garn; Noro silk garden. Kom igen, snälla nån vilket garn! Härmed tillber jag Silk Garden Guden. Amen. Nästan två nystan gick åt och det var det värt.

Stickor; 4,5 mm och 4 mm strumpstickor.























































tisdag 6 mars 2012

Tre dagar, tre bilder

Söndag.
Måndag.



Tisdag.






lördag 3 mars 2012

Fina dagar

Det fanns fler än en anledning att gå ut och äta igår. Mannen och jag firade vår treåriga bröllopsdag. I present fick jag de här helt fantastiska örhängena. Kan man hitta en bättre present till en textiltokig fru? (Tack kära fina L för att du hjälpte mannen att handla!)

Så här fina är de på. Tungt lyxiga i riktigt silver.




Och så här såg jag ut igår innan vi åkte.





Idag ser jag mer ut så här. Jag försöker njuta så mycket som det bara går av min ledighet, idag med solpromenad, pizzabak och pelargonsticklingar. En riktig vårdag. Tänk vad vi ska bli ledsna när det börjar snöa och blir 10 minus igen.