tisdag 30 april 2013

Glad valborgsmäss!

Hoppas ni har en fin Valborg! Jag är redan hemma igen med en kopp te lagom festligt och mysigt. Men när jag tittade på brasan var jag så här hemstickad och färgglad.

söndag 28 april 2013

Veckan

Jag har maskat av min dubbelstickade krage och genast la jag upp till en ny restgarnssjal. Sen blev livet hektiskt och jag impulsköpte otroligt vackert reagarn. Lite så var det.







tisdag 23 april 2013

Tre prickiga paket på väg

Imorgon skickar jag vinsterna! Hoppas att garnerna kan inspirera till nya stordåd!

söndag 21 april 2013

Lite lördag

Lite lördagsbilder från den första riktiga vårdagen. Det är nu det händer.















torsdag 18 april 2013

Uppdatering angående vinnarna!

Något är helkocko med blogger och jag får inte riktigt till det av någon anledning.

Men vinnarna i min garnutlottning blev iaf;

Vinnare nr 1 (den gröna malabrigon) är Linda med bloggen Ulliga gulliga...

Vinnare nr 2 (detn turkosa angoretten) är Kajsa Lindroth.

Vinnare nr 3 (det blå vintagegarnet) är Eddy.

Vinnarna mejlar mig sina adresser så skickar jag paketen nästa vecka.

Stort tack till alla som delat med sig av sina favoritmönster, det ska bli så kul att botanisera bland dem!

tisdag 16 april 2013

Godnatt!

Godnatt från en trött gök! Imorgon ska jag släpa mig upp ur sjuksängen och gå till jobbet och när jag kommer hem ska jag dra vinnarna. Spännande! Otroligt många fina mönster har jag fått tips om, det blir många timmar framför ravelry i helgen.

måndag 15 april 2013

Återupptagen lyxstickning

Den här dubbelstickade kragen är nog min finaste stickning någonsin. Åtminstone känns det så just nu. Garnet är så fantastiskt och tekniken så rolig. Färgkombinationen är precis det som mina ögon längtar efter just nu, dov och dimmig. Lite som en vårskymning. Eller som svällande björkknoppar.

lördag 13 april 2013

Ge mig ett tips, vinn garn!

Jag tänkte att vi skulle ha en liten utlottning för att fira att stickinspirationen återvänt. För att spä på den här nya inspirationen skulle jag vilja få lite tips från er mina fina läsare. Jag vill helt enkelt att ni delar med er av erat favoritmönster just nu, gärna med länk så klart.  För att vara med och tävla behöver du bara skriva en kommentar här i bloggen och tipsa mig om erat favoritmönster, skriv också om ni skulle föredra något av paketen. Jag kommer att dra tre vinnare på onsdag 17/4!
Lycka till!
 
Vad kan man vinna då?
Endast det bästa är ju så klart gott nog åt er och jag har gjort en djupdykning i mitt garnförråd och bland mina finaste knappar och satt ihop tre matchande paket.
 
 

 Vinst nr 1: 100 g malabrigo lace i färgen Applegreen och 4 stycken cerisa pärlemorknappar i oregelbunden form. Ett utav mina absoluta favoritgarn till sjalar i en otroligt krispig och vårvacker färg.
 Vinst nr 2: 100g Turkos Angorett och tre otroligt vackert apelsinfärgade knappar. Det här garnet är helt grymt att sticka sjalar med, det är väldigt drygt och ger ett väldigt vackert fluffigt fall.

Vinst nr 3: 200g kornblått mohairgarn (65% ull och 35% mohair) från Hemslöjdens ullspinneri Bergå och 6 rosaröda knappar. Ett vintage-garn av extremt hög kvallité som inte är det lättaste att få tag i.

torsdag 11 april 2013

Så sjukt nöjd bara

Jag har klippt mig. Jag blev glad. Imorgon ska jag fira min bästis och dricka vin. Livet är rätt superdunder när allt kommer omkring. På lördag blir det utlottning! Puss!

måndag 8 april 2013

Tack!

Som vanligt är ni bäst! Jag tackar ödmjukt för alla kommentarer. Tack!
Till helgen ska det piffas upp lite här på bloggen och så vankas det en liten utlottning. Så håll i hatten Kerstin!

söndag 7 april 2013

Nystart



 
Jag behöver en nystart känner jag, både med stickningen och med bloggen.
Funderade ett tag på att sluta blogga men det vill jag verkligen inte istället vill jag blogga mycker mer, roligare och framför allt oftare! Likadant känner jag inför stickningen, det krävs ny energi och nya infallsvinklar. Men viktigast av allt så måste stickningen få ta tid och plats igen, för att jag ska må bra och för att resten av livet ska fungera smidigare. Jag har konstaterat det förut och gör det igen, när jag är stressad stickar jag mindre och blir då ännu mer stressad. Men nu är det dags att bryta det mönstret. Nu är det dags att grotta ner sig i garn och stickor igen, dags att investera lite i mig själv och låta lusten styra. Fram för en vår och sommar av njutstickning!
 
Första projektet ut är en kofta i Noro silkgarden och Kampes 3-trådiga, ett projekt ganska typiskt mig, en blandning av lyx och stickigt ullgarn och självklart är Noro-garnet rester. Färgerna är dock inte så typiska för mig men jag tror att det blir fin fint.
 
Ett annat steg till ett mer aktivt stickliv är att jag har beställt garn från alltid lika fina Garnkorgen, lyxigt Rowan-garn på rea som ska bli en vimpeltröja till Martin i grått och lime/gröm/gul och vitt. Den ska bli så sjukt kul att sticka.
 

lördag 6 april 2013

Påsklov

Lite av det som passerat genom kameralinsen på telefonen den gångna veckan.















fredag 5 april 2013

Det är roligt att sticka

Har ni tänkt på en sak? Det är så förbaskat roligt att sticka! Ville bara dela med mig av den slutsatsen. Vi hörs snart igen!