söndag 20 oktober 2024

Sydänmaa Mittens


De här halvvantarna fick Per i födelsedagspresent tidigare i höst. Mönstret är en sån där gammal klassiker som funnits bland mina favoriter på Ravelry sen det kom ut. Det heter Sydänmaa Mittens men jag valde att göra halvvantar eftersom han har ett gäng vanliga vantar och halvvantar är perfekta att köra bil i innan det blir kallt på riktigt.

Mönstret är riktigt roligt att sticka och resultatet blir väldigt klassiskt och snyggt och passar jättebra som herrmönster också om herren ifråga inte har så stora händer.Tummen är en sån där som börjar inne i handflatan och passformen är superfin.

Garnet valde han själv för ett par år sen till en mössa men den blev aldrig använd så jag repade upp den. Det är Knitting for Olive Heavy Merino  i en riktigt vinröd vacker färg (den ser mer lila ut i det sista kvällsljuset i oktober men det är bara på bild). Det här är ett supergarn, så trevligt att sticka med. Mjukt att ha på sig men lite lagom strävt ändå så att maskorna inte halkar runt.

Jag använde stickor 3,5 mm precis som möstret säger så de blev kanske lite större (och därför passar de P så bra.)  



 

fredag 18 oktober 2024

Pilea mittens Dk

 

Jag älskar Katarina Linnhagens Pilea-mönster och tidigare i höstas när jag behövde en lugn, trygg stickning utan krångel köpte jag även Pilea Dk-mönstret och stickade snabbt det här underbara gula paret. Garnet är ett sånt där riktigt lyxgarn från förr, Colinette Cadenza i färgen Vincents apron, som jag fick för ett par jular sen när Amanda gjorde en restgarnskalender till mig.

Den perfekta lite gröna gula färgen, i ett perfekt mjukt liksom smörigt garn och så ett perfekt mönster på det. Kommer använda de här hur mycket som helst och kommer säkerligen sticka minst ett par till. Jag stickade största storleken och den passade perfekt på mig.