onsdag 2 maj 2007

Färdiga objekt och nystartade dumheter

DoReDo:ad kofta gjord av min pappas uråldriga tröja. Jag har filtat den i maskin och kortat av ärmarna till 3/4 längd, klippt upp den på mitten och sytt i knappar och gjort knapphål. Rosetterna vid muddarna har jag gjort av spill från ärmarna och dödskallemärket har jag målat.
Här är den minsann, med rosett och allt. Stickad i tunnt bomullsgarn på stickor 2 1/2. Eget mönster inspirerat av Kim Hargreaves och England i största allmänhet. Jag tycker om den! :)
Eftersom det blev 3 hk garn kvar när min tröja var färdig så började jag med det här galna projektet igår. Det ska bli en kofta till min 7 åriga systerdotter, stickat uppefrån och ner och med mönsterbårder från Debbie Bliss-tröjan som synns på bilden. Inte alla mönsterbårder dock men några. Vi får se hur det går, jag behöver en längre rundsticka innan jag kan fortsätta. Undertiden kan jag ju alltid sticka några varv på min blåa linremsa, så inte går det någon stick-nöd på mig inte.

2 kommentarer:

Anonym sa...

ramlade in här från ilsefins sida för några dagar sedan, men har inte orkat kommentera tidigare :) otroligt fin tröja, den blåa. älskar de små puffärmarna! inspirerande sida för övrigt, stickbloggar är verkligen beroendeframkallande :)

Anonym sa...

Jag är så imponerad av allt som bara verkar bubbla ur dej och stickorna mm och snabbt går det - jag har dej som peppningsblogg för att göra något överhuvudtaget.
Fast samtidigt får jag prestationsångest, men det är himla skoj att se va du gör.