onsdag 6 oktober 2010

Lycka

Lycka kan vara att hitta en alldeles underbar liten spegeldörr bakom en masonitskiva. Bakom dörren finns gästtoan och där framme skymtar köket.

Ytterdörren är skruttig men ack så vacker den med. Vi får se om den går att rädda. Jag vet iaf att jag vill ha en varmt ockragul dörr, det är så vackert till falurött.
Idag hämtar mannen och fadern (ja min alltså) virke till köket. Smal gammaldags pärlspont blir det. Lite trist är det ju allt att jag jobbar men jag får göra dessto mer kvällar och helger.
Nu ska jag dricka en stor kopp te med honung och försöka sätta igång den här dagen. Ha en bra Onsdag så hörs vi snart igen.

28 kommentarer:

Det växer sa...

Det ser underbart fint ut. Jag blir så glad när jag läser att du skriver att du hoppas kunna rädda ytterdörren. Det känns som om alltför mycket gammal inredning slängs ut i onödan innan man ens vet om det går att rädda. Sen kan det ju alltid vara att det inte GÅR att rädda något men det är en helt annan sak. Men dom byggde bra förr. Använde bra virke. Och dom byggde för att det skulle hålla också...

frisky frog sa...

Åååh, det ser alldeles underbart ut. Ett tips från slöjdläraren: Nya ytterdörrar är svindyrt så en snickare/möbelsnickare kan jobba med er dörr i många timmar innan summan blir den samma som för en ny. Det kan till och med löna sig att be någon göra en sprillans ny kopia.

myzpyz sa...

åh va fint o tänk va ännu finare det kommer bli :)
kraMyz

Maria sa...

Så härligt att hitta en fin dörr. Hoppas att ni lyckas bevara ytterdörren. Det verkar som om ni kommer att ha en del att pyssla med framöver - lycka till med renoveringen!
Maria

Pernilla sa...

Du har en skatt i dette huset, det ser helt underbart ut.
Det kommer helt sikkert og bli kjempefint.
Jeg blev litt nyfiken på din eple og tranbærslimpe noen blogg inlegg ned. Har du lyst og dele oppskriften med oss?

Pernilla

Iréne JB sa...

Härligt att bli med hus. Och te med honung är inte så dumt det heller.
Ser ut som om er fritid kommer att innehålla en hel del husprojekt framöver. Kul när man orkar.
Gillar vårt hus för att det inte är så mycket att göra på det (fast har man hus finns det alltid något) eftersom trädgården är det jag helst pysslar med. Fast ärligt talat så får jag inte mycket gjort där heller. Med jobb och barn och alldeles för många intressen blir det så.
Ser i alla fram emot att se vad ni hittar mer nu när ni är igång. Och att få se lite resultat av det som blir klart hos någon annan är nästan lika kul som att få något färdigt själv!
Lycka till.

mary-ann sa...

är så mysigt med gamla hus...och jag blir så glad när jag läser att ni vill bevara av det gamla :)) hoppas du får en bra dag.

Ulrika sa...

Vackert vackert vackert!
Ett hus med riktig själ.
Å jag är så glad för er skull att jag nästan tippar omkull. =)

teresa sa...

Vilket fint hus!!

Visa Lisa sa...

Vilket fynd! Fina fina dörrar! Och jag är avundsjuk på ytterdörren. Jag gillar inte alls vår ytterdörr... Än.

Tove sa...

Fint!
Din dörr ser ut att vara i bra skick och eftersom den suttit där i 80 år vet du ju att den är av god kvalitet. Byter du den mot en standarddörr får du förmodligen något som är underhållsfritt i betydelsen går inte att underhålla. Om 25 år är det dags igen. Sämsta delarna brukar vara längst ner på sidostyckena och bottenstycket. Där kan trä behöva bytas. Fönster och dörrar från 50-talet eller tidigare är nästan ALDRIG i så dåligt skick att de måste bytas ut.

Lina sa...

Grattis till ert fina hus. Tänk som du kan skapa där! Det ser verkligen charmigt ut.
/Lina

Emmas dagar sa...

Det här ska bli så kul att följa :-)

Agata sa...

Fina förutsättningar! Att flytta in i ett gammalt hus är som att försiktigt öppna en klapp efter den andra!

Paradiset Kaos sa...

Det är fint med spegeldörrar. Har några stycken själv i huset. En del ska få ha kvar sina skivor som de spikat för och andra ska speglarna plockas fram.

Efwa - Medea sa...

Ååh så fint redan nu. När ni är klara säkert ännu finare!

Liljekonvaljemö sa...

Det ser helt underbart ut! Pärlspont och spegeldörrar, jag är så glad för er skull (och lite avundsjuk, vill också ha ett alldeles eget hus)

Kajsa sa...

Underbart med sådana dörrar! När min päron köpte sitt hus så tror jag vi hittade 3 sådana dörrar barom masoniskivor! Men på den fjärde gick vi på en nit, bakom masoniten fanns bara "ramar", själva "speglaran" var borttagna! Haha! I säkert ett halvår fick vi tvätta oss i badrummet till allmän beskådning, tur att toaletten var bakom en annan dörr för sig ;)

ewhe sa...

Ååh va mkt underbart, slitsamt, inspirerande, fantastiskt, jobbigt, tröttsamt, härligt, kreativt arbete ni har framför er med det underbara lilla huset. Lycka till!

disa sa...

MEN vilket charmigt hus!! Jag har en förkärlek till det slitna, nötta, gamla sakerna. Grattis till husköpet, ni kommer att få det helt underbart där och jätte fint!! *ler varmt* Jag förstår att du är ivrig och vill vara med och fixa och dona!!

Sjömans-Elin sa...

Fördelen med såna där gamla hus är att de har charm. Nackdelen att de kräver mycket tid. Fast vad katten, de kan vara värt det också! Stort lycka till med renoveringen! :)

Carolina sa...

Förstår din lycka! Härligt härligt.

Om du inte sett denna underbara blogg tidigare så passar den bra nu ;)

http://36organicm2.blogspot.com/

Tyg och otyg sa...

Jag kom också att tänka på 36 organic m2 som Carolina tipsar om ovan, eftersom jag är med och bygger på det huset!
Båda dörrarna är fantastiskt fina, hoppas att det går att "rädda" ytterdörren!

Maria sa...

Ser ut att vara ett fint litet hus. Egentligen önskar jag mig ett äldre hus med mer själ än vårt som är från början av 80-talet. En Norrbottensgård med personlighet, men utan stora renoveringsbrhov - det vill jag ha...

Humlan sa...

Vilken fantastiskt vacker ytterdörr! Jag hoppas verkligen att ni kan rädda den! Jag förstår att du inte riktigt har lust att jobba just nu. Kan du tänka på annat än huset?

Sussry sa...

Så härligt hus. Kommer bli så bra efter renovering.

handarbetaren sa...

Sjuukt spännande! Hus är det bästa som finns. Gratulationer till köpet!

Anna sa...

Ert hus är redan en pärla! och den ockragula ytterdörren kommer att bli pricken över i! För ockragult är supersnyggt till falurött precis som du säger. Vi har ockragula ytterdörrar och fönsterbågar på vårt sneda och underbara gamla hus. Karmarna är mörkgröna och det vita är inte kritvitt för det blir för tydligen för stor kontrast mot det gula.

Lycka till!