måndag 10 januari 2011

Fuskpolo i patentstickning
Mönster; Inget alls, jag stickade en rektangel i patentstickning och sen stickade jag en fusk-knäppkant i rätstickning och sen sydde jag ihop hela härligheten och så avslutade jag med 5 feta träknappar. Det behöver inte vara mer komplicerat än så. Jag är såld på halskragar, så mysigt och snyggt. Fler blir det. Lila och lejongult är förövrigt den snyggaste kombinationen just nu. ska sticka en gul mössa att ha tillsammans med den här kragen, det blir super.
Garn; Drops nepal, nästan fyra nystan i en så otroligt vacker djuplila färg. Jag blev väldigt förtjust i det här garnet, fylligt att sticka med och lite lyxigt tungt. Liter fler färger vore kul dock. (En riktigt klarröd och en ärtgrön skulle vara apjuste!)
Stickor; 4,5 mm, jag gick ner i stickstorlek för tydligen stickar jag väldigt löst i patentstickning.14 kommentarer:

Nettan sa...

Åh så fräck den var. Jag stickar bara strumpor jag. Nu tycker jag ni snart kan flytta in, jag är så nyfiken på lite innebilder =0)

Maria sa...

Så läcker den blev - och knapparna är jättehäftiga! Roligt att du tycker om garnet (jag säljer ju Drops garn....), det gör jag också.

Nilla K sa...

Vilken härlig sak, gillar knapparna!

Manduzana stickar sa...

Vilken fin halskrage! Jag gillar också den där färgkombinationen, även om jag själv är för feg för att använda den. Det är himla tryggt med svart...

Sara sa...

Det finns ju en jättefin grön Nepal, den är lite lite melerad men ganska så ärtigt grön...Inget mes!! Gjorde ett par fina pulsvärmare till mamma i julklapp i den färgen, men jag har ingen banderoll kvar tyvärr...

4U2 sa...

Har också köpt en del Nepal som jag är väldigt nöjd med.

Knitarina sa...

Härlig krage!
Efter jobbet satte jag mig med Piecework som kom i brevlådan idag. Såg namn jag kände igen. Nåja, för- och efternamn var inte bekanta, men väl bloggnamn. Kul!
Skulle tro att det ger fler läsare av din inspirerande och mysiga blogg!

Tvärslå sa...

Mycket snygg inte tal om annat, men på mej funkar det inte att behöva dra den över huvudet,gillas inte,men snyggt.

Janette Millbom sa...

Underbar!

Marie sa...

Jag läser om dig i nya numret av Piecework, kul!
Fin krage oxå.

Sju sorters garn sa...

Åh, mysigt med en stor krage att krypa in i när det är så kallt ute. Härligt med färger så här års, det behövs verkligen.

Madeleine sa...

Jättesnyggt, och Nepal är ett underbart garn! :)

Jenny sa...

Så fin den blev! Knapparna var jättefina!

Anonym sa...

Läser din blogg minst en gång i veckan - det är som att få en vitaminkick .... man blir bara glad av att se dina alster och att läsa det du skriver, du positiva flicka !

Skrivet av WacinoM