måndag 29 augusti 2011

Små blå byxor

Mönster; Ett Drops-mönster "b20-10 i merino extra fine" (länken är till mönstret på engelska men det finns ju så klart på svenska också om man byter språk). Jag gillar idén med att sticka byxor, det känns lite knäppt på något sätt. Jag har ingen aning om hur bra de här sitter eftersom bebisen fortfarande inte har kommit ut men jag har sett bilder på ravelry där de ser ut att ha bra passform. Jag tycker om tanken på långa muddar både upptill och nertill, det känns som att plagget går att använda längre då. Jag stickade minsta storleken men de känns ändå lite stora, blir nog bra om någon månad.

Garn; Debbie Bliss baby cashmerino, 100 g ganska precis.

Stickor; 3 mm till ribbningen och 3,25 mm till resten
8 kommentarer:

Jeanette Nord sa...

Dom har bra passform, jag lovar! Stickade många liknande din modell när mina tjejer var små! Det gick snabbt, var kul och så kunde jag välja häftigare färger än vad som gick att köpa. Mina tjejer är tonåringar idag och hade de vetat vilka härliga randningar och färgkrockar jag klädde dem i när de var små hade de fått spader!

;-)
Jeanette

Julia sa...

Fina byxor du gjort! Min dotter hade liknande modell när hon var bebis, och de var riktigt bra! En fördel at ju att man slipper resårband i midjan (känns oskönt när de är riktigt små), samt att man kan vika resårkanterna både i midjan och benen om de är för stora från början! :)

Anonym sa...

När min äldsta flicka (23) var liten, stickade min mamma massor av kläder till henne. De var det bästa att klä henne i. Mjukt o gott och inget som skaver. Din syster bebis kan vara lycklig, som får dig till moster.// Jenny-Ann

Iva sa...

Läckra!! Såna skulle man ha till vintern:)

Katja sa...

Tänk om man någon dag får barnbarn.... Då ska jag sticka sådana i mängder!! Du är så duktig!

Anna-Karin sa...

Å så fint! Nu vill jag sticka byxor ;-)

Anonym sa...

Fina, mycket bebisgrejer på sistonde, försöker hon säga oss något? ;)

Dödergök sa...

Tack för alla kommentarer! Kul att läsa om liknande byxor. Jag har ju väldigt begränsad erfarenhet av liknande stickningar och det är kul att höra era åsikter.

Byxorna och allt annat bebisrelaterat är ju till min systers bebis som föds när som helst om nu någon missat detta.