tisdag 3 juni 2014

Fjärde paret ut!

 Mönster; Fjärde paret ut i min sockutmaning blev ännu ett par randiga godbitar. (Jag har svårt för att hålla mig borta från restgarnslådan.) Men även om de vid första anblick kan tyckas vara just "ännu ett par restgarnssockor" så finns det flera nyheter här för mig. För det första så är det mitt första par strumpor som jag har stickat med magic loop metoden från början till slut (gillar det inget vidare faktiskt) sen har jag provat den famösa fleegleheel för första gången (googla för mönster) och den gillar jag däremot.
Jag har stickat från tån upp, jag la upp 24 maskor med Judy's magic cast on och sen ökade jag tills jag hade 56 maskor, fleegle-hälen går ut på att du ökar i sidorna på "sulan" och sen formar du hälen med förkortade varv. Den ser helgalen ut utan en fot i strumpan men den sitter jättebra på foten. Vi får se vad jag tycker när jag använt dem ett tag, kanske blev strumporna något stora, jag tycker alltid att det är svårt att bedöma storleken när jag provar nya hälar.
Jag gillar verkligen att de blev lika fast olika (på den jämt randiga så syns det tydligare hur hälen formas), de känns glada men ändå ganska städade.

Garn; Rester från fina Johanna, blått Colinette Jitterbug och rött Artesano definision sock och det är två riktiga favoritgarner för sockor, de blir lite tunga med tydliga vackra maskor och sånt gillar ja alltid.

Stickor; 2,5 mm en knasig fyrkantig sticka med mycket fladdrig kabel som jag fått av Lisa. Jag ska ta och köpa mig några riktigt bra rundstickor för sockstickning för att se om jag gillar magic loop bättre då.

2 kommentarer:

heidi sa...

Dom sitter som en dröm! jättefina!

Leena sa...

Restgarnssockar är väl aldrig fel och snygga är dom också. Hälen ser intressant ut. Måste nog testa den nån gång.