onsdag 18 mars 2015

Ufo:n och pågående projekt

Jag kom på mig själv med att ligga och tänka på mina projektpåsar här om kvällen när jag inte kunde somna. Det brukar vara ett tecken på att det är dags att rensa upp bland mina pågående projekt och UFO:n. Jag tycker inte om när jag har för mycket som ligger, jag blir stressad och oinspirerad av för mycket garn och för många projekt. 
Därför tog jag tag i och avslutade i rask takt två par sockor och ett par vantar som nu ligger och väntar på blockning. Men det var ju inte alla mina projekt så i morse gjorde jag en djupdykning bland alla påsar för att se vad jag egentligen har på gång. 
Det här är alla mina stickningar. Min nyss påbörjade Nancy-kofta, två par tvåändsstickade vantar och ett par lövmönstrade strumpor. Helt okej på det hela taget. Strumporna vill jag avsluta innan jag påbörjar någon ny strumpstickning, de har legat för länge nu. 
Mina riktiga UFO:n hittade jag längt ner i min förvaringspåse, mina tragiska virkprojekt. Den längst upp ska bli en dyna någon gång i en icke bestämd framtid. De längst fram i bild skänkte jag helt spontant bort mot porto på instagram så de är nu påväg till någon helt annan. Det var dagens bästa beslut. Påminn mig om att jag aldrig ska påbörja några afrikanska blommor igen! 
Mitt sista virk-UFO kände jag däremot att jag ville bli klar med. Det är en liten bebisfilt i väldigt lyxiga restgarner. Jag påbörjade den i höstas någon gång men fastnade vid monteringen. 
Men efter bara några timmars jobb är den monterad och klar (till och med alla trådar är fästa)! Snart har jag istället för en trasslig hög med projektpåsar en gigantisk trave med projekt som ska blockas och bloggas. Men det är inget jag kommer att ligga vaken på nätterna och tänka på! 

3 kommentarer:

Elisabet :) sa...

Vilken härlig känsla när det som legat länge blir klart. Och så himla klokt att faktiskt göra sig av med det som inte ger en någon glädje - särskilt som den som ville ta emot det säkert blev desto gladare!

fale artut sa...

Dina vantar i tvåändstickning är så vackra! Det är väldigt tillfredsställande att rensa i röran ibland! Ha en finfin vår!!

MJsson sa...

Känner igen symptomet... =) Men du e ju duktig som tog tag i d =D