lördag 22 augusti 2015

Mahy

 Mönster; Mahy (ravelrylänk). Å Jesus vilken sjal! Mönstret släpptes i juni på Ravelry och jag kände ett starkt tvång att lägga upp till den så fort jag såg den. Det här är kanske det vackraste jag någonsin stickat och något av det roligaste. Dessutom var den lite av en utmaning och det är alltid nödvändigt.
Sjalen stickas enligt en traditionell Shetländsk modell och det var första gången för mig. Man börjar sticka en rätstickad triangel, när den är klar maskar man av sen plockar man upp nya maskor längs med kanten och stickar som vid en vanlig trekantssjal och allra sist stickar man på en uddkant på tvären och maskar av på det viset. Så roligt med en annorlunda konstruktion och dessutom är hela sjalen rätstickad, vilket också är lite klurigt men väldigt fint. Det som kommer att göra det här till min absoluta favoritsjal under en lång tid framöver är storleken, den är enorm och underbar, en sjal som både kan vara ett ytterplagg och en snuttefilt att gömma mig under när jag behöver ett fluffigt grått moln mellan mig och omvärlden.

Garn; Jag hade ca 2,5 nystan av Donegal Tweed i färgen Silver grå från Magasin duett hemma och jag visste att det skulle bli perfekt men jag förstod ändå inte vidden av exakt HUR perfekt det skulle bli. Garnet blommade ut så fantastiskt efter tvätt och blockning och jag skulle säga att det är det perfekta garnet till en sån här sjal. Jag fick till slut köpa till mer garn så att jag stickat upp ca 6 nystan när jag sjalen var klar och naturligtvis fick jag nästan ett helt nystan över precis som man alltid får när man stickar med restgarner.

Stickor; 5 mm och det var modigt av mig eftersom jag stickar så löst men det blev helt perfekt efter tvätt och jag är så nöjd över att jag vågade sticka med så grova stickor. 11 kommentarer:

Lisbeths Verden sa...

Så utrolig fint det var .

Linnéa sa...

Så fin!

Unni sa...

Utrolig vakkert!

Heidi sa...

Så stor den är! och så vacker den är! för att inte tala om det faktum att jag blir väldigt sugen på att klappa på garnet efter din lyriska beskrivning av det:)

Hanna sa...

Det där är ju den grå sjalen i drömmen du hade tror jag, sjukt fantastisk!!!

Dödergök sa...

Ja den här gången blev det helt, helt rätt. Är så kär i den.

Katrina sa...

Oj vad mycket du hinner sticka! :) Väldigt vacker sjal. Jag har inte lyckats sticka färdigt nån sjal alls.. än. Kanske måste ha det rätta mönstret och det rätta garnet för att det ska gå vägen.

Elisabeth sa...

Vilken fantastiskt vacker sjal!

Annika sa...

Å vad vacker!

StinaKajsa sa...

Kanonfin sjal och fina bilder!!

Drömfångare sa...

Helt underbar <3