lördag 9 januari 2016

En Langfield till Per

 Mönster; Langfield av stickgeniet Martina Behm. Jag stickade ju en sån här mössa till mig själv före jul och när Per provade den ville han ha en egen också.
Jag kan inte lovsjunga det här mönstret nog, det är den smartaste, snyggaste och mest välsittande mössan någonsin. Och den är tokigt rolig att sticka. Det som är extra roligt att att den passar till alla garner och alla huvuden. Och låt dig inte avskräckas av att den är uppstickad i flerfärgat garn om du nu som jag inte riktigt gillar sånt för så här jäkla fin blir den i enfärgat garn.

Garn; Jag köpte två magiska handfärgade härvor av Clara Falk före jul och det var kärlek vid första ögonkastet. Garnet är ekologisk DK BFL och det är ett utav de mysigaste garn jag någonsin stickat med. Jag är ju väldigt förtjust i BFL redan från början och den här är väldigt mjuk men ändå klart stunsig och det gör att rätstickningen blir otroligt fin.
Claras känsla för färg och form går igenom i allt från den snyggt utformade och mycket informativa banderollen till den perfekta gröna färgen.
Clara färgar inte så mycket för tillfället men när hon nu gör det passa för tusan på att handla av henne för du kommer inte att bli besviken.

Stickor; Jag fick till en bra stickfasthet med 3,5:or.


4 kommentarer:

Malin sa...

Tack för tipset om Langfield! När du bloggat om din gråa slog jag till på både Langfield och Tensfield och stickade tre stycken i rask takt :-)

Ewa med bloggen tygochgarn sa...

Vad är det som gör att du tycker att mössan sitter så bra? Är själv på jakt efter en bra mössmodell...

Dödergök sa...

Eftersom den är rätstickad så formar den sig bra efter huvudet och så gillar jag mössor som går att stuka till lite och ha lite lagom häng på.

Saga sa...

Snyggt! Gillar färgen också! Undrar hur du brukar tvätta dina stickade plagg - antar att du använder något specialtvättmedel och undrar vilket du kan rekommendera.