torsdag 18 februari 2016

Trädgårdslängtan

Sen ett par veckor tillbaka kan jag bara tänka på odling, grönsaker och trädgården. I vanliga fall när jag ska somna ligger jag och tänker på maskor jag vill sticka och mönster jag vill rita men nu tänker jag bara på kompost och djupbäddar och täckodling. På när jag ska förkultivera vad och vilka sorters rödbetor som är godast.
För att stilla min längtan läser jag mina favoritträdgårdsböcker och har den senaste veckan lyssnat på trädgårdspoddar från morgon till kväll.
Jag har också sått de första fröerna inne, basilika, timjan, gräslök, och smultron men jag försöker hålla mig i skinnet och inte börja så för tidigt för jag har inte de allra bästa utrymmena för små ömtåliga sådder.

Andra saker som stillar min längtan lite är att göra listor, rita bäddar och planera nya odlingsytor.
Nu känns det som att det äntligen börjar bli dags att planera och anlägga en riktig trädgård efter att vi bara städat och röjt sen vi flyttade hit. Nu känns det äntligen realistiskt att börja drömma om en hemlig liten rosenhörna, bärbuskar i raka rader och solmogna jordgubbar.
Fortfarande har vi mycket kvar att röja, tallar att ta ner och kvickrot att bekämpa men nu ser jag ljuset i tunneln.
Och jag tänkte att bloggen skulle få följa med mig ut i trädgården lite mer i år, mest för min egen skull, för att jag ska komma ihåg vad jag gjort och när jag gjorde det. Men kanske också för att inspirera någon annan till att odla lite mer än bara gräsmatta.
Idag startar vi med lite mobilbilder från odlingssäsongen 2015.
Nästa gång ska jag skriva lite om mina favoritträdgårdsböcker tänkte jag.  


6 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med mer trädgård!

Heidi sa...

Så spännande det låter:)

HojnaSandra sa...

Åhh, vad kul att få hänga med ut i din trädgård! Jag har också en trädgårdslängtan utan dess like just nu men här uppe i norr får vi vänta ett antal månader till innan man kan sätta händerna i jorden.

Anonym sa...

Det kliar i mina fingrar också.
Podtips mottages tacksamt.
Therese

Lilla07an sa...

JAAA! Det låter väl himmelens bra med trädgård på bloggen. Jag ser fram emot dina inlägg. Har lovat mig själv att ta itu med min trädgård i flera år nu och har sen du eftersökte bra poddar på insta lyssnat på några av förslagen som dök upp där. Jättebra! Fast jag som inte kan någonting har ju fått googla ord som djupbädd, täckodling osv. ha ha.

Anonym sa...

Höns och ringblommor! Underbart!
/Pia