lördag 1 april 2017

Botänget

 Nu kan du köpa mitt nya mönster Botänget till rabatterat pris hela helgen helt utan rabattkod, klicka bara på länken HÄR så kommer du direkt till Ravelry!


Botänget
En blommig vante när vårlängtan blir för svår, med lång mudd, kiltumme i sidan och ett traditionellt flerfärgsmönster inspirerat av tvåändsstickade ärmar från Dalarna.

För att sticka Botänget behöver du;
Garn: Ett tvåtrådigt ullgarn med en sträckning på ca 300m/100g i tre färger; A, B och C, tex  Kampes 2-trådiga. Eller Manduzana Gotland och Manduzana Leicester som ger en tätare och mer vindtålig yta.
Garnåtgång: ca 50 g av färg A och B och ca 10 g av färg C om du väljer ett garn med en sträckning av ca 300 m/ 100 g. Väljer du Manduzana Gotland eller Manduzana Leicester går det åt ca 60 g av färg A, 50 g av färg B och 10 g av färg C.
Stickor: 2,5 mm till den mindre storleken och 2,75 mm till den större storleken när det anges i mönstret. Eller de stickor du behöver för att få rätt stickfasthet.  Fem strumpstickor eller en lång rundsticka om du föredrar att sticka enligt magicloopmetoden.
Stickfasthet: 32 maskor och 31 varv på 10 cm (30 maskor och 29 varv på 10 cm med stickor 2,75 mm). Stickfastheten mäts över ett flerfärgsstickat parti efter tvätt.
Storlek: Två storlekar, liten dam och (större dam/smal herr). Den större storleken står inom parentes.   Mått: ca 24 (26,5) cm från mudden till toppen och ca 8 (10) cm tvärs över handryggen ovanför tummen.
Tillbehör: en stickmarkör, stoppnål och restgarn.

Jag har också stickat upp ett par vantar i Tant Koftas Spelsau lammull men då blir stickfastheten en annan och jag rekommenderar att sticka storlek större för att få samma mått som till den mindre storleken.

 Vantarna på bilden ovan är stickade i Tant Koftas Spelsau lamull Färgspel i färgerna vit, kråke och humleblomster.
 Vantarna på bilden ovan är stickade i kampes 2-trådiga ullgarn i färgerna, naturvit, antracitgrå och cerise.
 Vantarna på bilden ovan är stickade i Manduzana Leicester i färgen vit och Manduzana Gotland i färgen kantarell och rosenskära.

Inga kommentarer: