måndag 29 maj 2017

Haid

 Mönster; Haid av Erika Åberg från boken Sticka vantar, sockor och lite till.
Per ville ha en ny cowl och jag ville gärna sticka den här vackra kragen i Supersoft. Egentligen ska den viras två varv runt halsen men han tyckte att det skulle bli för varmt så istället stickade jag ungefär 1,5 mönsterrapport så att den bara ligger i ett enkelt varv. sen anpassade jag slutet så att det passade ihop med början så att sömmen skulle bli osynlig sen. Kragen stickas som en tub och sen efter tvätt så vrids den ett halvt varv  och sys ihop osynligt med maskstygn. Den lilla vridningen ger en väldigt bra passform, en fin detalj.
Flerfärgsmönstret är väldigt tjusigt men ganska tråkigt att sticka eftersom det är många varv med tre färger men det är väl värt det i efterhand.
Per blev jättenöjd och det blev jag med, det är så roligt att sticka saker till honom eftersom han använder allt jag stickar väldigt mycket. Nu dröjer det förhoppningsvis innan cowl-säsongen kommer tillbaka men det ska bli jättekul att se honom i den här i höst och kanske, kanske måste jag låna den lite...

Garn; Jag har inte gått efter färgerna i boken utan jag valde själv efter restgarner som jag hade hemma, Jag har blandat både Supersoft och Donegal tweed och det blev superfint. Kan verkligen rekommendera att lägga till lite tweed också för en väldigt levande yta.
Tyvärr har jag ingen riktigt koll på vilka färger jag använt eftersom de flesta nystanen inte hade någon banderoll men jag är så nöjd med resultatet.

Stickor; 4,5 mm tror jag bestämt.
1 kommentar:

Heidi sa...

Den är hur läcker som helst!

Fast jag tycker ju att du borde göra en egen cowl istället för att låna Pers. Så att vi får se ännu en variant på cowlen i din blogg;)