fredag 1 september 2017

Nu jäklar blir det FO-kavalkad!

 Jag har stickar massor under våren och sommaren även om det inte har märkt här och knappt på instagram ens. Många små plagg har det blivit för att hålla sticklusten vid liv fast jag egentligen har ägnat mig mycket mer åt trädgården, grönsaksodlingen och diverse byggen. Men nu har högen med färdiga små projekt växt sig för stor så det är dags att börja dokumentera lite innan flertalet av plaggen ska ges bort i present.
Vi börjar med tre små plagg i ungefärlig storlek 6 månader.

Mönster; Mössan heter Havskumkyse och finns på ravelry på norska. Så supergullig och rolig att sticka. Vilken unge som helst kommer vara supersöt i den. Jag gjorde fingerpåtade snoddar, annars följde jag mönstret vad jag minns.

Tröjan heter Rajas Raglan och den finns i häftet "Babystrikk på stickor 3,5-4". Det här är en total ny favorit, dels är den så fin och passar till alla barn, dels är den så rolig att sticka! Ytmönstret är enkelt att sticka men ser så fint ut. Jag är sugen på att sticka en vuxentröja med det här mönstret.
Tröjan har ett litet sprund och en knapp bak på ena axeln så den är lätt att ta på även ett mindre barn.

Tightsen har jag svängt ihop själv. Jag tittade på några olika babytights men hittade inget mönster som såg ut precis så som jag tänkte så jag tittade mest på proportionerna och sen freestylade jag ett par tights med ett spetsmönster som revärer i sidorna. Jag har satt i en resår i en kanal upptill och tightsen har uddkanter både nertill och upptill.

Garn; Mössan har jag stickat i ett fantastiskt garn som jag tyvärr glömt namnet på, tror att färgen hette "Swamp thing???" (Hjälp Lisa!) Hur som helst så är det den perfekta gulgröna och då menar jag verkligen DEN PERFEKTA.

Tröjan är stickad i Semilla DK och det är tyvärr ett riktigt skitgarn. Det är mjukt och det är ekologiskt och det är ju toppen men det här är ett garn som noppar redan medans projektet är på stickorna. På riktigt. Egentligen hade jag tänkt sticka en större tröja åt gudsonen i det här garnet men det gick inte att återanvända garn som var repat. Det var bara att kasta. Nu ångrar jag att jag stickade den här fina tröjan i det här garnet men som sagt det är mjukt till en bebis iaf.

Tightsen är stickade i ett restnystan Drops Alpacka som låg långt ner i skåpet men det räckte inte riktigt så en restgarnshjälte ryckte ut efter ett nödrop på instagram.

Stickor; Det här blir ju alltid klurigt när det var så pass längesen jag stickade, men jag tror att det var så här;

2,25 mm till mössan, 3 mm till tröjan och 2,5 mm till tightsen.

1 kommentar:

Heidi sa...

Tightens och raglantröjan är extra gulligt, men babykläder är ju nästan alltid hur söta som helst:)

Trist med noppningen. Kanske tur att babyn kommer att växa ur den så fort att nopporna inte är det man minns efteråt:)