fredag 6 april 2018

Ramona

 Mönster; Jag har stickat en kofta till min väldigt frusna syster. En som knappt ens kliar! (Syrran tycker att allt kliar, vi är varandras totala motsatser på den punkten.)
Mönstret är så klart Ramona cardigan fast med några ändringar.Jag rationaliserade bort den fejkade sömmen i sidan och jag gjorde vanlig resår nertill. Jag har stickat ett mellanting mellan small och medium med små bystkilar för bättre passform och lite lätt insvängd midja.
Tycker så mycket om det här mönstret, perfekt nybörjarmönster om man inte är van att sticka uppifrån och ner. Passformen är jättefin och den är bra i alla storlekar vilket tyvärr inte är en självklarhet. Den sitter särskilt fint över axlarna vilket ger en vanlig raglankofta det där lilla extra tycker jag.

Knapparna är obehandlade träknappar från Yll o Tyll som jag oljade in. Väldigt fint med ljusa knappar till den är fåriga gråbeige-aktiga ullfärgen.

Så roligt att kunna ge bort någonting så här fint!

Garn; Allt började egentligen med garnet. Jag fick ett paket från min fina vän Johanna som rensade i garnskåpet och ville att det här garnet skulle få ett bättre hem. Det är Cascades jättetjocka ekologiska ull som kommer på jättehärvor, tror att garnet heter Eco + eller nåt sånt. Ett väldigt prisvärt, mjukt och fluffigt ekologiskt ullgarn.

Stickor; Känner mig vimsig, tror att den ska stickas på 5 och 5,5 mm men det verkar orimligt att jag stickade på så tjocka stickor så jag stickade nog på 4,5 och 5.
Frusen som sagt. Nästan alltid men nu har hon iaf en riktigt varm kofta.

2 kommentarer:

Heidi sa...

Detaljerna som gör skillnad! Du är duktig på att forma ett plagg så att det passar mottagaren. Det är en riktigt fin vardagskofta. Extra plus att den håller mottagaren varm:)

Mikaela sa...

En så fin, värmande kofta!