tisdag 23 juli 2019

Winslow Culottes

 Jag har varit så sugen så länge på att sy ett par culottes, eller en byxkjol då för att inte vara så fancy, men jag har inte hittat nåt mönster i min storlek. Men för ett tag sen släppte Helen's Closet sina Winslow Culottes i nya större storlekar och då slog jag till snabbt som sjutton.
Jag är inte någon van byxsömmerska och jag var lite nervös först men instruktionerna var väldigt lätta att följa och jag är jättenöjd med resultatet.

Det jag tyckte var svårast var att välja rätt storlek. Om jag skulle ha gått efter mina mått så skulle jag ha sytt den största storleken stl 30 men det kändes inte rätt efter vad jag brukar ha för storlek så jag valde att sy storlek 26 på vinst och förlust och det är jag väldigt glad för.
Jag valde att ha resår bak istället för dragkedja och dessutom valde jag att höja grenen efter tips från flera personer och det blev toppen.
Jag följde den här beskrivningen från Helen's Closets blogg på hur man "hackar" mönstret till att ha resår bak. Men jag valde att göra de lagda vecken bak (tyckte att det var för mycket tyg att bara rynka med resår) och jag sydde tre stickningar i resåren så att den skulle sitta på plats utan att vrida sig.
Jag följde den här beskrivningen, (också från företagets egen blogg, jag tycker att det är så bjussigt och trevligt att lägga ut tips och instruktioner för ändringar på det här viset) för hur man höjer grenen och jag valde att höja den 3,5 cm. Det var väldigt lätt att göra och resultatet blev bra men nästa gång jag syr det här mönstret ska jag höja 1 cm till.
Eftersom jag höjde grenen med 3,5 cm valde jag att förlänga benen med 4 cm, jag sydde den knälånga versionen och ville inte att de skulle bli för korta.

Tyget är en tunn fladdrig viskos från Stoff o Stil som gör det här till världens svalaste och skönaste sommarplagg.
Jag kommer absolut sy fler av det här mönstret, både längre och shortslånga och jag planerar redan en falsk byxdress med Winslow culottes som nederdel.


2 kommentarer:

Heidi sa...

Häromdagen var det en dam som cyklade förbi mig. Hon hade en byxkjol som gick halvvägs ner till vaden och det var så himla snyggt! Sedan dess är jag lite halvkär i byxkjolar, så jag tycker att dina är skitsnygga!

Toppen att du har bilder både framifrån och bakifrån så att man verkligen kan se resultatet!

Jessica sa...

Jag delar detta vittnesbörd till partners som lider i sina relationer eftersom det finns en varaktig lösning. Min man lämnade mig och våra två barn för en annan kvinna i 3 år. Jag försökte vara stark bara för mina barn, men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågar mitt hjärta. Jag blev sårad och förvirrad. Jag behövde hjälp, så jag gjorde en research på internet och hittade en sida där jag såg att Dr Ellen, en trollformel, kan hjälpa till att få tillbaka älskare. Jag kontaktade henne och hon gjorde en speciell bön och trollformler för mig. Till mina överraskningar kom min man tillbaka hem efter 2 dagar. Det var så vi återförenades igen och det var mycket kärlek, glädje och frid i familjen. Du kan också kontakta Dr Ellen, en kraftfull förtrollningsledare för lösningar

1) Returnera pojkvän

2) Återförena man eller fru

3) Om du har mardrömmar

4) Botemedel mot hiv och hepatit

5) Kraftfull magisk ring

6) Lycka till

7) Brytande av besatthet

Kontakta EMAIL:ellenspellcaster@gmail.com Du kan också Whatsappa honom +2349074881619