fredag 16 augusti 2019

Stora Dyllingen

 Jag har stickat mig en till Stora Dyllingen och jag är så nöjd. Jag började på den redan i mars och hade egentligen tänkt att det skulle bli den perfekta vårkoftan men trädgården kom emellan (åtminstånde skyller jag på den) och stickningen fick inte riktig fart förns under fotbolls-VM.
Jag har stickat storlek xxl men jag har kortat både kropp och ärmar och ringat ur den mer i halsen för jag hade bara fem härvor garn och var lite orolig för att det inte skulle räcka men det var ingen fara.

Den här gången har jag stickat i Manduzana Falkland DK (originalet stickade jag i garn från Moods of Colors och jag är så glad över att kunna sticka mitt mönster i garn från två av mina absoluta favoritfärgare!). Färgen är nästan Lime men inte riktigt utan en fantastiskt lyckad felfärgning, det var därför det bara fanns fem härvor.
Knapparna kommer från Tant Kofta.

Om du också vill sticka en Stora Dyllingen finns mönstret att köpa på Ravelry.


2 kommentarer:

Heidi sa...

Mycket klädsam!

Koftan är nästan snyggare när du har kortat den lite på längden, och gjort halsurringningen lite större. Detaljer visserligen, men detaljer som märks!

Anonym sa...

Hejhej!

I just discovered your blog and your pictures make me so happy! Every time I feel my face is smiling. Just wanted to tell you that.
Oh and I am teaching myself Swedish, I read it quite well but writing is another job. So I comment in English.

Keep on going, I really love your knitting!

Love, Attie from the Netherlands