torsdag 23 april 2020

En prickig Hinterland dress

 Den här klänningen måste jag ha sytt i höstas utan att ha bloggat om den. Jag har faktiskt bara använt den en gång sen jag sydde den så det är kanske inte så konstigt att den inte fastnat på bild.
Det här är iaf min tredje Hinterland dress från Sew Liberated. Jag har graderat upp den största storleken ca en storlek och gjort en FBA annars har jag följt mönstret. Det här är ett riktigt fint mönster både utseendet så klart men också instruktionerna är väldigt bra.
Jag vet inte riktigt varför den här inte har blivit använd, jag använder min långa bruna i lin/viskos exakt hela tiden. Jag tror att det har med tyget att göra, det är en jättefin lite kraftig bomull/lin-blandning i ljusgrått med marinblå små prickar. (Finns kvar på Stoff o Stil sist jag tittade efter.) Kruxet är att den nästan känns lite för fin, lite för uppklädd liksom. Men jag har bestämt mig för att hitta sätt att klä ner den lite på (kanske med vida linnebyxor till?) för den förtjänar att bli en trotjänare. Det är därför jag inte strykt den innan jag använde den idag, ville prova om den blev lite mer ruff då. Trekvartsärmen gör den också lite mer stel och uppklädd men perfekt att inte bara ha kortärmade klänningar så den får jag helt enklet vänja mig vid.1 kommentar:

Heidi sa...

Jaaa, vida linnebyxor till - fast jag tycker att det kommer att göra det till en jättesnygg kombo, snarare än att klä ner klänningen:)