torsdag 27 maj 2021

Korsnässtrumporna finns nu på Ravelry!

 

Det andra mönstet från Manduznas och min sockklubb 2021 finns nu på Ravelry. Följ den här länken eller sök på dem på Ravelry. 

Korsnässtrumporna stickas från mudden och ner med en istickshäl som stickas på en gång.

Inspirationen till mönstret kommer från de berömda Korsnäströjorna från Korsnäs i de svenskspråkiga delarna av Österbotten i Finland. De traditionella tröjorna tillverkas i en unik kombination av flerfärgsvirkning och stickning. Där den virkade delen har djärva mönster och färgkombinationer med många olika färger på samma varv och den stickade övre delen av tröjan har enklare mönster som sen går över i lusmönster på vit botten.

Här har vi valt att tolka tröjornas virkade mönster i enbart stickning för passformens skull och enbart tre varv på mudden har tre färger på varje varv för en trevligare stickupplevelse.

För att sticka Korsnässtrumporna behöver du; 
Garn: Sockgarn Manduzanas fantastiska nya garnbas Manduzana Corriedale sock (80% obehandlad Corriedaleull och 20% nylon) med en sträckning av ca 400m/100g i fem olika färger. A: röd ’Venetian red’, B: grön ’Salazar’, C: gul ’Mustard’, D: svart ’Sirius’ och E: vit ’Natur’. Garnåtgång: A: ca 25g B: ca 5g C: ca 5g D: ca 10g E: ca 60g 

Senare i eftermiddag kommer garnet att släppas i manduznas webbshop och desutom kommer det finnas kit till salu!
 
Stickor: 2,25 mm och 2,5 mm eller de stickor du behöver ha för att få rätt stickfasthet. 5 st strumpstickor av var storlek eller 2 rundstickor om du föredrar att sticka magic loop. 
Stickfasthet: 36 m/40 varv 10 cm med stickor 2,5 mm. Obs! mät över ett flerfärgsstickat parti. 
Storlek: 36-42 i de garnmängder som anges men sockan kan självklart stickas längre, tänk då på att det kan gå åt mer garn än vad som anges i mönstret. Benet mäter ca 15 cm ner till hälen, foten och benet mäter ca 10 cm rakt över i platt tillstånd. 
Du behöver kunna; sticka runt, räta och aviga maskor, läsa ett diagram, flerfärgsstickning, ökningar och minskningar samt sy ihop en häl med maskstygn.

Hoppas att du kommer tycka om Korsnässtrumporna lika mycket som vi gör!

2 kommentarer:

Barwitzki sa...

Fint mønster, jeg liker det.
Lykke til med å selge ...
Hilsen til deg. Viola

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slutade han med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha tillbaka honom så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningshanterare som kunde hjälpa mig att trycka en trollformel för att få honom tillbaka men jag är typen som aldrig trodde på stavning, jag hade inget annat val än att prova det, jag skickade ut stavningen och han berättade att det inte var några problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva lyckligt tillsammans igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problem med relationer, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e -postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) Love Spells
2) lösning och botemedel mot all sjukdom
3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom/sjukdom
4) Äktenskapsförtrollningar
5) Graviditet
6) Uppbrottsspells
7) Dödsförtrollning
8.) Du vill bli marknadsförd på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här underbara mannen om du har problem för en varaktig lösning
via {drogunduspellcaster@gmail.com}