torsdag 16 oktober 2008

Det var en gång en gök med garnköparångest

Med ett väldigt tonårsbetonat självporträtt firar jag att jag jobbat klart för den här veckan. (Vad jag vet iaf.) Det har varit en spännande vecka eftersom jag provat på ett helt annat jobb än mitt gamla vanliga lärarjobb, jag har hoppat in som skolvärd i två dagar och det har varit lärorikt och roligt. Men vad trött man blir av att göra nya saker! Hjärnan bubblar av nya rutiner och samtidigt har jag skött mina vanliga lektioner också.
Nej nog om jobb nu till något mycket roligare (och galnare) dvs. stickning!
Den här veckan har jag beställt garn för alldels väldigt för mycket pengar, läskigt mycket pengar om jag ska vara ärlig.
Men alltså.....så här var det...öhhh alltså....
Jag gick för ett tag sen med i det mycket underhållande och mycket galna bytet "1/2 par sockor" i korthet går det ut på att jag stickar en strumpa sen skickar jag strumpan, stickor, mönster och resterande garn till en för mig okänd person, sen får jag en strumpa av en annan galen stickerska där ute i Sverige (För visst måste man vara lite galen för att haka på något slikt?!)
Med andra ord behövde jag tjusigt sockgarn, det blev en härva melerat underbart lila Araucania ranco solid och när jag ändå var i beställningstagen rann det med två mörkbruna nystan regia (strumpor till mannen) och två härvor till av det fantastiska rost-tomat-orange-röda 1-trådiga från Kampes för jag har bestämt mig för att det ska bli en tröja och då räcker inte de två härvor som jag redan hade.
Detta i sig blev ju inte så saftigt men tillräckligt mycket för att jag skulle känna mig lite illa till mods.
Hahahahahaha säger jag i efterhand.
Jag fick nämligen ett mail från vännen Å, ett mycket vänskapligt och trevligt mail på alla sätt och vis. Hon frågade om jag ville färga garn med henne i helgen hemma hos mig (hon lider av micro-brist). Det ville jag ju så klart men jag har inget ofärgat sockgarn hemma och det är det som jag vill färga. I ett huj klickade jag mig in till Yll o Tyll och beställde två nystan vit fabel, sen hördes en mystisk röst inne i huvudet den sa "men två nystan fabel det är ju ingenting, frakten blir ju dyrare än så, om man beställer för 300 kr blir det ju fraktfritt".
30 sekunder senare hade jag beställt 6 härvor mörkbrunt Heavens hand garn.
Ja nog blev det fraktfritt alltid...
Och jag som verkligen skulle behöva klippa mig (se bilden säger jag bara) och nya vinterkläder och skor skulle inte sitta helt fel heller.
I helgen blir det gratis aktiviteter med andra ord, kanske garnfärgning om garnet hinner komma, annars ska jag bara umgås med hundarna som jag saknat tokmycket i veckan och så ska jag sticka klart minst tre påbörjade projekt. Det är tydligen helt gratis har jag hört...

8 kommentarer:

Anonym sa...

He he.
Jag bara leeer, jag.

Inte för att jag känner igen mig själv i det där. Neeej, absoluuut inte. Jag lovar. :)

Så sitter man där och mumlar peppande till sig själv "ja, men vad är väl en ny vinterjacka...den kan ju vara förfärligt tråkig och..."

=)

Fru P sa...

Härligt, härligt! Öhhhh...alltså garn är ju nödvändigt. Och tänk på alla som köper nya golfklubbor etc, eller dyrt smink varje månad, eller....
Förresten, du som producerar så mycket och så snabbt, har du aldrig funderat på att sticka för ngn garnaffär och ta betalt i garn? Det gör min syrra...inte så dumt faktiskt.

Tvärslå sa...

Hoppsan hejsan men mycket glädje blir det ju :)

Elin sa...

Oj shit vad jag känner igen mig!

Själv försöker jag att inte köpa mer garn i år (ska verkligen försöka, för jag har MASSOR av garn, knappt nån tid att sticka upp det på och egentligen inte råd med mer)..men hur svårt är det inte! Det finns inget köp som är så lätt att motivera som garnköp :)

Hoppas det blir en fin tröja i kampegarnet, det är en sjukt snygg färg!

Dödergök sa...

Vad skönt att jag inte är ensam! Jag brukar inte ha ångest över garnköp, men å andra sidan är jag jämt så förnuftig också så jag brukar aldrig förköpa mig. Men nu slog det lite slint.
Dessutom sparar jag till någoting mycket mycket roligt så det kändes lite illa.
fast idag fick jag reda på att jag sk ajobba massor nästa vecka så det jämnar ut sig i längden. :)

VirkStina sa...

Haha! Roligt inlägg-jag känner igen mig,köpte garn för alldeles för mycket pengar ida..Men tänk vad härligt det är och vad glad man kan bli av ett(eller flera) nystan!Trevlig stickhelg!

Anonym sa...

Lätt hänt ,själv hade jag inga pengar kvar men köpte 5 härvor gotländs ull i helgen på Gotlands semestern och sen råkade jag köpa ett Austermans step till vantar.Du är långt i från ensam , lite ångest men vad f-n det är en ganska harmlös drog.

Hanna Lundholm sa...

Fasen vad fina sockar du skänkte systra mi - dom var såå klockrena för henne! Ang garn, har jag länge funderat på en gå-ihop-beställning med mor och mormor för att få ner priset. T ex ger vårt lokala Morjärvs Ullspinneri helschyssta rabatter om man beställer minst 5 kg direkt från dom istället för att gå genom en butik (blanda färger o typer går finfint), upp till halva priset...Inte fel.