måndag 30 januari 2012

Bilden har absolut inget med texten att göra

Det känns som att jag är ute och bränner ljus i båda ändarna. Önskar mig en dag av stickning och småkakor, te i stora koppar och fullt fokus på här och nu. Så mycket av min framtid styrs av andra människors beslut. Jag är så sugen på att hoppa av en stund. Bara vara jag och inte bry mig så mycket. Vi har byggt ett samhälle där det är svårt att vara en god människa. Att tänka på sig själv är så mycket lönsammare.

11 kommentarer:

ozelote sa...

Heja dig!

mormor sa...

Önskar dej lite vila och ro, så är du snart på banan igen.
hälsningar Monika

maria carlander sa...

Det är tufft det där, när man känner att så mycket som rör en själv och framtid och drömmar är upp till andra. Jag tyckte att det var panikjobbigt när mitt vikarieår närmade sig sitt slut och jag var tvungen att vänta och se och inte kunde göra något alls åt hur andra skulle göra sina val. Val som skulle avgöra allt om hur det såg ut för mig.

Skickar dig en kram och ett hejja och tanken att det någon gång i alla fall kommer att visa sig, och att när det väl gör det så är man stark nog att klara det. Även om det inte känns så just där man är.

Maja sa...

Så du har också kommit på det...
Hoppas nu att du får styra din kosa själv!!!
Kram

Maritas Maskor sa...

Jag håller med dig fullt ut!
Det är alldeles för mycket egoism i samhället och många har inte ens vett att skämmas.
När jag tycker att det snurrar för fort och det inte känns som att jag har kontroll själv, så brukar jag tänka att jag skulle vilja bli fåruppfödare på Gotland. Det är min egen bild av lugn och ro i själen.
Kram och ha det gott!!

Anna-Signe sa...

Jag vet hur du menar tror jag. Jag försöker ideligen tänka ut hur jag ska kunna bestämma över mitt liv själv, jag drömmer om att när jag blir frisk från utbrändheten och har råd att köpa en liten gård kunna ha lite får och höns och kanske något eget företagande jämsides med detta, helst något som handlar om ull och garn :) Vi slår oss ihop och knåpar på något, du bor väl också i Dalarna ;) Kramar och hoppas det blir ändring för dig.

Anonym sa...

Jag har kommit på att man måste inte jobba 100%. Att råda över en dag i veckan själv känner jag är ett minimum för mej.
Kramar till dej, Du kommer att hitta din rytm.

Katja sa...

Stor kram från Öland! Underbar bild och kloka ord. Blev både glad och sorgsen. Du ger oss läsare så mycket! Både inspiration och eftertanke.... Tack!

Anonym sa...

Hej!
Jag ser fram emot varje dag med glädje att öppna din blogg o se om du har stickat något fint eller lagt in några fina bilder på din renovering. Jag har själv ett jättehus på 9 rum o vet inte hur eller var jag skall börja men du ger mig en sån inspriration. Kram till dig o din underbara blogg!!

Kram
Madde

Froding sa...

Hej!
Du har fått en utmärkelse av mig!!


http://froding.blogspot.com/2012/01/jag-har-fatt-en-award.html

Anonym sa...

Hej! Den här årstiden är ju otroligt tung och jag hoppas att både du och jag snart känner oss piggare! Jag har en fråga som jag har funderat på de senaste dagarna och jag vet ingen annan än du att fråga eftersom jag vet att du stickar mycket efter engelska stickbeskrivningar. Är det någon skillnad på engelska och kontinentalstickningen rent tekniskt, dvs om de skriver gör t.ex. en yarn over, så behöver man tänka på något speciellt, eller får man alltid samma resultat oavsett sticksätt? Hoppas du förstår vad jag menar.