lördag 20 oktober 2012

 Så här stora har mina tjejer blivit nu. Önskar att jag kunde så skillnad på Sussexarna så att de kunde få egna namn men det är jättesvårt. Tre har ljusa ben (rätt) och tre har gula ben (fel om jag har förstått det hela rätt), sen är de förvillande lika. De är så oroligt fina och mysiga när det kommer springandes efter mig på gården för att tigga mat.
 Dvärgkochin Astrid är en riktig pärla, ett par till dvärgkochin skulle jag vilja ha i några roliga färger. Det finns hur många raser som helst och just nu vill jag nästan ha en av var. Men det går ju inte.
 Om det hade varit Augusti nu så hade nog mina småhönor börjat värpa i år men nu tror jag att jag får vänta på ägg tills det blir ljusare ute igen. Vi får se.
Holger är en riktig snygging, även om han är blöt på bilden. Färgen är jättefin och han galer numera riktigt tjusigt 7 gånger varje morgon. Sen är han tyst resten av dagen.

7 kommentarer:

Futu sa...

Åh, jag vill också ha höns!

heidi sa...

så söta dom är:)

Anonym sa...

Så fina dom är!!
Iréne i V-ås

ThyraVresig sa...

Nu vet inte jag riktigt hur gamla dina höns är men mina hedemoror kläckta i mitten av maj började värpa förra veckan, trots det bedrövliga regnandet och mörkret i Dalarna. Jag blev glad som en unge på julafton när jag hittade de två första äggen! Trots att jag VET att hönor lägger ägg kändes det som ett smärre mirakel! Jag hoppas att dina pullor också hinner lysa upp din höst med några ägg innan vintern är över oss alla på allvar.

Linda sa...

Söthönsen! Kanske kan du se skillnad på dem när de har fått fullt utvecklade kammar, de kan vara lite olika även på höns som är väldigt lika. Nu har jag äntligen, äntligen lagt upp bilder på mina blandrashönor jag köpte i september, gå in och kika!

Linda sa...

Ja, jag hoppas på gröna ägg, och maran lägger ju mörkt bruna. Det blir en spännande vår! Förra våren började min skånska blommehöna att värpa, och jag var överexalterad över första ägget! ;) Plymouth Rock är jättefina, de ser nästan mosaikstickade ut.

Dödergök sa...

Futu! Precis så där var det för mig väldigt länge, fortsätt dröm hönsdrömmar! :)

heidi! Tack! (Jag tar självkklart åt mig av alla komplimanger som hönsen får, är sjukt stolt över dem.)

Irene! Tack! :)

Thyra Vresig! Å så roligt att höra! Mina är födda senare i juni så jag är skeptiskt till om det blir några ägg i år. Vill inte driva dem för hårt med extraljus och så men har börjat tända lampan åt dem på morgoenen för att de ska se något när de äter. Tusan vad mörkt det är nu!

Linda! Om jag ser alla Sussexarna samtidigt så ser jag skillnad på dem för alltid är det någon fjäder som skiljer men sen är det kört, funderar på att märka dem med fotring.
Höns är en hobby som det är lätt att bli helt fast i. :)