lördag 17 november 2012

Livet på en pinneIdag har min lika hönstokiga syster hjälpt mig att fixa med ordentligt ljus till mina älsklingar. Fast klockan sex sitter de på pinnen hur som helst och tycker att det är godnatt. Men kanske kan lampan hjälpa till lite och göra så att någon blir sugen på att värpa lite, det borde vara dags snart. Någon dag ska jag visa redet jag har snickrat ihop, ska bara fixa en "på-flygnings-pinne" och en stege så att tunga Sussexdamer kan flaxa sig dit. Ett ägg lagom till första advent vore väl fint?! 

6 kommentarer:

Linda sa...

Åh, så mysigt de har det, finhönsen!

Fina Milton sa...

Hej! Har följt dig i många år...ett dagens måste..bara så du vet!!
Fina bilder på dina hönor!! Gammal tant i Blekinge....

Anna Martina sa...

Oftast värper hönsen ingenting på vintern, förutom hönor i äggfabriker som har dagsljusbelysning och slits ut av att värpa året runt.

Dödergök sa...

Linda! Jag vet! Det ser så himla mysigt ut att sitta så där tillsammans. :)

Fina Milton! Tack så mycket, vad glad jag blir! :)

Anna Martina! Visst är det så att höns värper mindre på vintern men unghöns brukar värpa bara de får lite extra ljus (som de ändå behöver för att hinna få i sig den mat de behöver)och isolerat hönshus. Jag förväntar mig inga mängder med ägg men några stycken i veckan vore ju kul.

hönemor sa...

Hej du, ha inte för starkt ljus hos hönorna, det räcker med en 15 watts glödlampa. Jag gjorde misstaget att sätta upp lysrör på hösten men det slutade med att dom började tarmdra varandra, 4 hönor var döda dagen efter.Hönor som värper på vintern ska ha 14 timmars ljus. Katarina.

hönemor sa...

Hej du,ha inte för starkt ljus hos hönorna, det räcker med en 15 watts glödlampa. Jag gjorde misstaget att sätta upp ett lysrör, så dagen efter var 6 hönor döda, dom var tarmdragna.Dom blir översexulla och börjar hacka varandra i baken så att tarmen lossnar och drar ut den. Vill du att hönorna värper på vinter ska dom ha 14 timmars ljus. Lycka till Katarina.