tisdag 14 maj 2013

Nykomlingar

Jag har utökat min flock med fem nya sexveckors kycklingar. Helt enkelt har fem av syrrans äldsta kycklingar flyttat in hos mig. Fyra blandraser mellan syrrans hönor och tupp och sen vår kritvita lilla mirakelbebis Garant som kom ur ett köpeägg. Jag ska inte ha någon stor hönsfarm direkt men målet är att ha så många hönor att jag inte behöver snåla på ägg och att jag absolut inte behöver köpa några ägg. (Vilket jag heller inte gjort sen i julas.)
Tre tuppar ska jag ha har jag tänkt, vi får se vad Holger tänker om det. Han är världens finaste men inte så snäll alla gånger så om han inte skärper till sig får vi se hur det går för honom. Kanske är han bara extra överbeskyddande nu när Astrid har bebisar.
Här är iaf mina nytillskott! Sötast i hela världen, tre hönor och två tuppar tror jag.

6 kommentarer:

Futu sa...

Åh, så fantastiskt att producera egna ägg! En dröm!

Iréne JB sa...

Så härligt att ha egenproducerade ägg! Om jag bodde lite mer utanför stan så kanske. Blir i alla fall inspirerad av att läsa om dina erfarenheter.

Eva sa...

Så härligt att kunna ha höns!
Hälsa Holger från mig, att så stilig som han är får han allt vara snäll också! Vore ju väldans synd om den supertjusige herren skulle riskera att blandas med vin och lök eller så:)

Clara sa...

Jag älskar när du skriver om dina höns, även om jag ofta blir gruvligt avundsjuk :)

Linda sa...

Jag har sagt det förr och säger det igen; de är ljuvliga! Mina höns lägger ohyggligt mycket ägg just nu, mellan 22-24 i veckan på fem hönor. Ohyggligt mycket med tanke på att vi sällan äter ägg som enbart ägg utan nästan alltid tillagar dem i maträtter. :) Sannolikt kommer mängden att minska när det blir lite varmare i sommar, då brukar de ta lite paus och mest ligga i gruset och rulla sig.

Manduzana stickar sa...

Jag håller med om det Clara skrev! :)
Och, det är ju helt otroligt att Garant kom till världen. Så häftigt!