lördag 27 september 2014

Rödbetssockorna

 Mönster; Som så ofta förr så fick jag inspirationen till de här sockorna från garnet. Jag fick nämligen ett jättefint restgarnspaket från fina vännen Johanna och där fanns det bland annat ett otroligt vackert multifärgat garn från Easyknits i lila och gröna toner, dessutom innehöll paketet en mörkt olivgrön Colinette Jitterbug och det var som förutbestämt att de där garnerna ville bli någonting tillsammans. Sen tidigare hade jag rester av vinröd Fabel och det blev pricken över i.
Mönstret är mitt eget och det är en kombination av olika former av ribbstickning, ytmönster och huvuddelen av sockan är stickad i "Ringwood pattern" som finns beskrivet i favoritboken Knitting vintage socks av Nancy Bush. Mönstret är otroligt dekorativt och störtenkelt, 2 varv slätstickning och ett varv 1 rät, 1 avig.
Eftersom min man tycker om långa skaft på strumpor så är benet format med hjälp av osynliga minskningar som är inbäddade i mönstret för en bättre passform.

Garn; Som jag nämnde, bara restgarner, själva strumporna stickade i ett varv Easyknitsgarn (Lisa tror att det är deeply wicked av en utgången färg) och ett varv vinröd Fabel. Hälarna är stickade i grön Colinette Jitterbug. Tillsammans bildar de den perfekta rödbetsblast-färgen som jag bara älskar.
Till så här långa herrstrumpor i storlek 42 gick det är ca 100 g garn.

Stickor; Min stickfasthet har tyvärr förändrats till det lösare och det har resulterat i att jag numera stickar strumpor på 2,25:or och det tog lååång tid kan jag meddela.


3 kommentarer:

Heidi sa...

Så fina dom är! jag kan förstå vad du menar med att färgen liknar rödbetsblast, fast på ett fint sätt:)

så smart med minskningar längs med vaderna, så att dom sitter perfekt!

Emelie sa...

De blev jättefina! Tycker det är klockren beskrivning med att de är som rödbetor, nästan som en lite otippat färgkombination som blir jättefin.

Manduzana stickar sa...

Dom är ju så sjukt snygga!