tisdag 13 oktober 2015

Höstsockor


 Mönster; I September kom det ut ett mönster på ravelry med en häl som jag inte sett förut, mönstret beskriver just bara hälen och heter Boxed Heels och finns gratis här (ravelrylänk). Eftersom jag är en smått manisk sockstickare är jag alltid ute efter nya hälar så jag ville genast prova den här. Enligt beskrivningen skulle den vara en shortrow-häl med mer plats för hälen och det lät ju bra eftersom jag alltid tycker att den vanliga shortrow-hälen är trång på nåt sätt. Dessutom har jag svårt för att att få shortrow-hälar snygga, det blir alltid hål tycker jag hur noga jag än är.

Jag gillade den här hälen, mönstret är ganska fåordigt skrivet och det är en fördel om du har stickat några tå-upp-strumpor förut men det är tydliga instruktioner och hälen (även fast den ser helknasig ut utan en fot i) blir fin och enligt testpiloten även skön.

Själva strumporna stickade jag tå upp med Judy's magic cast-on (min favorit för tå upp strumpor) som uppläggning och ett enkelt strukturmönster med rätstickade och slätstickade ränder och så avslutade jag med några varv vanlig resårstickning.

Garn; Det här är rester från ett annat projekt som jag ska visa snart så fort jag får till några vettiga bilder på det. Det senapsgula är Sandnes Sisu som jag köpt från Garnkorgen någon gång när de hade rea och benet har jag avslutat med de sista metrarna av några minihärvor från Easyknits som jag fått av Lisa för ganska länge sen. Garnbasen är Twinkle (de är alltså lite glittriga) och härvorna kallades (jag tror inte att de görs längre) Little guys twinkle, DW metallurgy collection.

Stickor; Som vanligt 2,25 mm när det gäller strumpor, den ena magicloopade jag till och med fast det inte är min grej men vad sjutton ska man göra när alla strumpstickor är upptagna? 
Inga kommentarer: