onsdag 13 april 2016

Vanilla is the new black

 Mönster; Vanilla is the new black (ravelrylänk). Det är alltid roligt att testa nya sockhälar och jag fastnade på en gång för den här hälen när jag såg mönstret på ravelry. Själva sockan stickas helt slät och hälen blir den enda utsmyckningen. Efter lite efterforskning så tror jag att det här är en typ av "strong heel" (vet inte om det finns något svenskt namn), man ökar mitt bak och på det sätter växer det ut en häl och efter att ökningarna är färdiga minskas det mitt under foten och hälkilen bildas på det viset. En rolig konstruktion som sitter bra på foten och mycket enkel att göra.

Garn; Lang Yarns Mille Colori Socks & Lace Luxe, ett roligt och glatt glittergarn (även om glittret var svårt att fånga på bild) som jag spontanköpte från Garnkorgen när jag var i behov av uppiggning. Färgen heter 8798 och den är riktigt neoning och fin.

Stickor; 2,25 mm strumpstickor.
3 kommentarer:

Svarta Malin sa...

Hälen ser spännande ut!

Heidi sa...

Det var ett tag sedan jag stickade sockar, men jag läser alltid dina sock- och hälmönsterrecensioner med stort intresse:)

Anonym sa...

Men där är den ju! Hälen jag beundrar och som nyss låg på Sockstickeklubben, men inte nån beskrivning utan bara på ett hum hur man gör den. Mycket dekorativ!