tisdag 13 december 2016

Bäckarbo, nu på Ravelry!

 Det är dags att presentera mitt nya vantmönster Bäckarbo. Bäckarbo är en flerfärgsmönstrad vante enligt klassisk norsk modell med kiltumme och mudd med infodring för extra värme.
I det här mönstret har jag velat kombinera ett klassiskt lite stramt stjärnmönster på handryggen med busiga mönsterkrockar på tumme och handens insida. Lite som ett lapptäcke i vantformat.

Sticka Bäckarbo i ett tvåtrådigt ullgarn med en sträckning på ca 300m/100g i två färger, A och B. Vantarna visas här i Kampes 2-tr ullgarn i mörkrött (den mindre storleken) och naturgrått (den större storleken) och Ateljé Norrgårdens 2-tr mohair i vitt. Vantarna på bilderna är stickade med vitt som färg A.
Andra garner som skulle göra sig fantastiskt bra till dessa vantar är Visjögarn, Ullcentrums 2-tr ullgarn, eller varför inte nya Manduzana 2-tr Gotland.
Det går åt ca 50 g av var färg.
Stickor: 2,5 mm till den mindre storleken (2,75 mm till den större storleken) och 2,25 till infodringen, eller de stickor du behöver för att få rätt stickfasthet.
Stickfasthet: 32 maskor och 31 varv på 10 cm på stickor 2,5 mm till den mindre storleken (29 maskor och 29 varv på 10 cm på stickor 2,75 mm till den större storleken) i rundstickad slät flerfärgsstickning.
Vanten finns i två storlekar med två olika diagram (diagram A för den mindre storleken och D för den större storleken), liten dam och (större dam/smal herr). Den större storleken står inom parentes.
Mått: ca 22,5 (26,5)cm från mudden till toppen och ca 9,5 (10,5) cm tvärs över handryggen ovanför tummen.

Köp mönstret HÄR på Ravelry, just idag till reducerat pris!
Hoppas att ni kommer tycka om dem lika mycket som jag gör!
1 kommentar:

Heidi sa...

Men dom går ju inte att motstå. Fast dom får nog vänta tills nästa år:)