lördag 14 april 2018

2 X TantUlltuss

 Mönster; Jag fortsätter att sticka mig igenom favoriterna från #tantulltussvantar. Den här gången har jag stickat Island och Sunnfjord fast som halvvantar.
Jättefina mönster båda två men i original alldeles för små för mig även fast jag har en beryktat lös stickfasthet och faktiskt inte jättestora händer. Så det är något att tänka på om du vill sticka vantarna i boken, var beredd på att trixa lite om du har lite större händer.
Till Island la jag upp 4 maskor färre än i mönstret så att resåren inte blir jättemycket större än den flerfärgsstickade mudden, sen stickade jag mudden efter mönstret. Handen och tumkilen gjorde jag efter eget huvud så att de passar min hand (det är Per som är handmodell på bilderna så det ser lite trångt ut på honom) och sen gjorde jag en rundad topp istället för en spetsig eftersom jag gillar det bättre. Tokfint med en vante som påminner om en islandströja!
Till Sunnfjord la jag också upp 4 maskor färre för rullkanten, sen stickade jag vanten efter mönstret men fortsatte öka för tumkilen till den passade mig. Jag avslutade både handen och tummen med en smal resårkant så att de inte rullar sig. Supernöjd med mina nya halvvantar och har använt dom en del redan. Jätteroligt mönster att sticka och så snyggt.

Garn; Till Island har jag använt rester, mest Kampes 2-trådiga i orange, gammelrosa och vinröd men det vita är något annat.
Till Sunnfjord har jag använt Rauma finull i naturvitt och natrusvart (mörkbrunt) men det ljuvliga gröngula är Tant Koftas Spelsau lammull från Färgspelskollektionen i färgen Kråke.

Stickor; 2,5 mm strumpstickor till båda paren.










2 kommentarer:

Barwitzki sa...

Jeg liker den svart/hvit håndvarmere med kanten... så nydelig.
God søndag. Hilsen til deg. Viola

Heidi sa...

Jättefina båda två! Träffande liknelse med en islandströja; ok och kropp och så en liten tumme på det:)

Som alltid är det intressant att läsa om vilka modifikationer du gjorde:)