måndag 29 april 2019

Nu finns Stora Dyllingen på Ravelry!

 
 Nu finns mitt nya mönster Stora Dyllingen på Ravelry och jag är så stolt och glad över den här koftan.
Allt började med Lilla Dyllingen som jag designade och stickade förra sommaren. Ni var så många som frågade efter en vuxenversion och när min vän Gro frågade om jag ville testa hennes nya garnbas blev jag peppad på att göra en vuxenvariant i DK-garn.
Under vårvintern har mönstret teststickats och bearbetats och nu kan jag stolt presentera slutresultatet av nästan 8 månaders jobb.

Stora Dyllingen är den perfekta koftan till både vardag och fest. Lättburen med sin lediga passform i kroppen och smalare ärm. Spetsmönstret är lätt att memorera och ger koftan det där lilla extra. Koftan stickas fram och tillbaka, nerifrån och upp i ett stycke. Den har raglanformat ok och slätstickade ärmar. Spetsmönstret är mycket stretchigt och gör så att koftan formas efter kroppen ävan fast koftan stickas helt rak upp till ärmhålen.
Koftan finns i 6 storlekar från xs till xxl.
På bilderna har jag på mig storlek xxl helt utan ändringar. I original har koftan en hellång ärm och en bra "jeans-längd" på kroppen, men den går självklart att anpassa och just nu håller jag på med en till midjekort version.

Garnet är Moods of Colors Gentle Corriedale Dk i en specialfärgad blå semisolid som är utanför mitt vanliga färgspektra men jag tycker så mycket om den och för varje gång jag använder den blir färgen mer och mer "jag". Kan varmt rekommendera det här garnet till alla, ett mjukt och varmt garn som ger vackra maskor och som håller formen vid användning. Och som vanligt älskar jag Gros färger.

Mina fina teststickare har bland annat stickat i Tant Koftas Stuns, Sandnes Tove, Sandnes Duo, Onion organic wool+nettles och Novita Nalle och koftan har blivit så fin i alla storlekar och alla garner.
Om jag ska rekommendera ett garn så ska det inte vara för hårigt/luddigt, det ska vara stunsigt så koftan inte hänger ut sig och det ska inte vara för tungt.

Hoppas att ni kommer gilla Stora Dyllingen lika mycket som jag gör!

3 kommentarer:

Heidi sa...

Den är verkligen fin! Spetsmönstret gör den till den perfekta vårkoftan, och färgen är helt underbar!

Kattis sa...

Ååh vilken härlig o lätt kofta! Den hamnar i kön! Det är ju lockande att sticka matchande till dottern. Spetsmotivet påminner mig om en bolero jag stickade på frihand för längesen.

Jessica sa...

Jag delar detta vittnesbörd till partners som lider i sina relationer eftersom det finns en varaktig lösning. Min man lämnade mig och våra två barn för en annan kvinna i 3 år. Jag försökte vara stark bara för mina barn, men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågar mitt hjärta. Jag blev sårad och förvirrad. Jag behövde hjälp, så jag gjorde en research på internet och hittade en sida där jag såg att Dr Ellen, en trollformel, kan hjälpa till att få tillbaka älskare. Jag kontaktade henne och hon gjorde en speciell bön och trollformler för mig. Till mina överraskningar kom min man tillbaka hem efter 2 dagar. Det var så vi återförenades igen och det var mycket kärlek, glädje och frid i familjen. Du kan också kontakta Dr Ellen, en kraftfull förtrollningsledare för lösningar

1) Returnera pojkvän

2) Återförena man eller fru

3) Om du har mardrömmar

4) Botemedel mot hiv och hepatit

5) Kraftfull magisk ring

6) Lycka till

7) Brytande av besatthet

Kontakta EMAIL:ellenspellcaster@gmail.com Du kan också Whatsappa honom +2349074881619