lördag 27 juli 2019

Hinterland dress igen

 För några veckor sen sydde jag en Hinterland dress i bomull som jag inte var 100% nöjd med (jag har använt den en hel del nu och jag blir nöjdare för varje gång jag använder den så så illa var det verkligen inte). Men jag hade på känn att jag valt fel tyg så jag kastade mig upp på hästen igen och sydde en till.
Den här gången är jag löjligt nöjd så jag är verkligen glad över att jag inte gav mig.

Mönstret är alltså Hinterland dress, den här gången varianten med kort ärm. Jag har gjort en FBA och graderat upp den största storleken ca en storlek. Nu sitter den perfekt tycker jag, lite slapp i livet men ändå välskräddad över axlarna. Samma passform som den har i mindre storlekar med andra ord.
Jag ringade ur lite mer och jag gjorde knytbanden så långa att jag kan vira dem ett helt varv och knyta dem på framsidan. Det har blivit mitt favoritsätt att bära den, mer praktiskt och det ger den fint markerad midja.
Jag gjorde också kjolen mycket länge, vilket både är svalt och skönt men även dramatiskt snyggt. Ovant för mig att ha så här lång klänning men jag gillar det verkligen.
Tyget är en linne/viskos-blandning från Stoff o Stil och det gjorde hela skillnaden. Jag rekommenderar verkligen ett tyg med mycket fall till den här klänningen och linnestruktur ger det där grungeiga utseendet som jag föll för från första början.

Som pricken över i fick jag användning för fem antika pärlemorknappar jag hade i samlingarna.2 kommentarer:

Heidi sa...

Mycket snyggt med korta ärmar, och att göra den lång!

Fantastiskt snygg på dig, med knytbandet som pricken över I:et!

Jessica sa...

Jag delar detta vittnesbörd till partners som lider i sina relationer eftersom det finns en varaktig lösning. Min man lämnade mig och våra två barn för en annan kvinna i 3 år. Jag försökte vara stark bara för mina barn, men jag kunde inte kontrollera smärtan som plågar mitt hjärta. Jag blev sårad och förvirrad. Jag behövde hjälp, så jag gjorde en research på internet och hittade en sida där jag såg att Dr Ellen, en trollformel, kan hjälpa till att få tillbaka älskare. Jag kontaktade henne och hon gjorde en speciell bön och trollformler för mig. Till mina överraskningar kom min man tillbaka hem efter 2 dagar. Det var så vi återförenades igen och det var mycket kärlek, glädje och frid i familjen. Du kan också kontakta Dr Ellen, en kraftfull förtrollningsledare för lösningar

1) Returnera pojkvän

2) Återförena man eller fru

3) Om du har mardrömmar

4) Botemedel mot hiv och hepatit

5) Kraftfull magisk ring

6) Lycka till

7) Brytande av besatthet

Kontakta EMAIL:ellenspellcaster@gmail.com Du kan också Whatsappa honom +2349074881619