onsdag 3 november 2021

Hinterland dress

 

Det var länge sen jag skrev nåt här på bloggen om det jag syr. Men nu för tiden skulle jag säga att jag syr kanske 70% av alla mina kläder själv. Målet är att jag ska bli lika bra på att sy som på att sticka och att det ska automatiseras på samma sätt men då har jag x antal tusen timmar kvar att öva.

Den här klänningen sydde jag klart igår och jag blev så nöjd. Kände mig så fin och bekväm i den.

Det är ännu en Hinterland dress från Sew Liberated (kanske min femte?). Den här gången gjorde jag näst intill en hellång ärm vilken var ett smart drag för vinterbruk och jag la till bröstfickor för att flirta lite med skjortklännings-looken.

Jag sydde den i en rutig flanell från tyg.se (köpt i våras nån gång och finns tyvärr inte kvar) men jag hade köpt för lite tyg (tänkte nog sy en skjorta från början) så jag fick skarva med lite lin nertill. På så sätt fick den kanske lite av en Lilla huset på prärien-känsla men jag gillar det! Som vanligt är det devisen "Make it work!" som gäller när jag syr.

Jag gillar också att den är lite folklig (som i foldräkt inte som i Allsång på Skansen) på nåt vis, det är nåt med rutorna i kombination med formen.


Numera finns Hinterland dress i många storlekar men det gjorde den inte när jag köpte den så jag har graderat upp den före detta största storleken, gjort en FBA och ritat om ärmen lite. Dessutom syr jag alltid kjolen över tygets dubbla hela bredd så att den blir lite fylligare och nu syns ju inte det på bilderna men jag har höjt uringningen en bra bit också, tyckte att det passade en vinterklänning. 





5 kommentarer:

fale artut sa...

Woho!! Jag tänkte skriva om din klänning igår men huvudet är fullt av ord och idéer så det blev inget. Men den är SÅ fin med det röda, och rutorna! Jag skulle sy en badrock i somras, så att man inte skrämmer slag på folk när man är ute lättklädd och blöt heta dagar, det var ju några stycken...Jag hade en gratisgardin i rött och vitt, klippte till, men det räckte inte till bakstycke. Jag hade en bit linnetyg som jag vävt på en köpt hopplös varp där trådarna small av ideligen på ena sidan. Men, efter tvätt blev det inte så dumt. Jag skarvade ihop det på mitten och klippte till bakstycket. Det blev en helt OK badrock. Så, ena dottern som bor i Lofsdalen och har mycket stugor, eller HUS, i omgivningen, undrade om jag kunde sy en till henne! Så det blev två på raken. Hon hade köpt tyg, men lämnade det hos mig när hon flyttade, så det kom väl till pass. Hurra för Dig, och allt ditt skapande!

Ewa Svensson sa...

Det är så bra när man hittat en favoritmodell som funkar, bara att köra på sen liksom, med fler fast med lite variation.

Unknown sa...

Thanks for blogging to this good one

ហេតុផលនៃការលេងCasino អនឡាញ​​

pia sa...

Du är där, dit jag vill komma men om 50 år kanske jag är ikapp dig ;)
Jag har hittat hur jag vill ha mina klänningar men hittar inget mönster som ser ut så.

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i ett förhållande med Anderson i flera år gjorde han slut med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha tillbaka honom så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag gav löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformler som kunde hjälpa mig att besvärja honom för att få tillbaka honom men jag är typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget val än att prova det, jag mailade trollformlern, och han sa till mig att det inte var några problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han förtrollade och överraskande nog den andra dagen, klockan var runt 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag blev så glad och gick till honom. Det var så vi började leva lyckliga tillsammans igen. Sedan dess har jag gett ett löfte att alla jag känner som har problem med relationen, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla trollformaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) Kärleksbesvärjelser
2) lösning och botemedel mot all sjukdom
3) Örtkur för alla sjukdomar/sjukdomar
4) Äktenskapsbesvärjelser
5) Graviditetsbesvärjelse
6) Uppbrottstrollformler
7) Dödsbesvärjelse
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta denna fantastiska man om du har några problem för en varaktig lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}