lördag 18 oktober 2008

Kinakål och Björnbärspaj

1-trådigt ullgarn från Kampes i färgen Kinakål.
Handmålat fabel i färgen Björnbärspaj.
Det blev färgning idag, mitt sockgarn har inte kommit än men jag hade två härvor vitt entrådigt ullgarn som fick bli ljusgrönt istället. Vännen Å döpte färgen till kinakål, genialiskt.
Själv färgade hon fabel som om hon aldrig gjort annat. Visst blev färgen helt underbar?! Jag döpte den till björnbärspaj. Det ska bli så spännnade att se garnet uppstickat sen.
Det var mycket lättare och mindre paltigt än väntat att färga med Cool-Aid och jag fick mersmak, måste bara skaffa mer saftpulver först sen ska jag också göra handmålat sockgarn.
Det var tur att kära vännen Å dök upp här och avbröt mina ensamma grubblerier. Jag känner mig lite helgdeppig, det är så tråkigt att sitta själv hemma och inte göra något när jag har jobbat hela veckan. På helgen ska man ju ha roligt! ;)
Nästa helg blir det roligt iaf för då ska jag och vännen L dansa och pussas och blåsa såpbubblor och sjunga med i alla alla texter. Vi ska åka och titta på Håkan ju! Och jag ska klippa mig på onsdag så att jag är fin så att Håkan blir kär i mig istället och rymmmer från sin fru. Nja kanske inte men fin ska jag bli iaf.
Tillsvidare lyssnar jag på Glasvegas på oanständig volym och funderar på att börja på min bytesstrumpa. Det är hög tid nu...
Puss!

9 kommentarer:

antfarm sa...

Jag var tvungen att nysta upp garnet på en gång. Det gick bra trots trassel. Det ser jättefint ut. Jag börjar nog sticka några varv också...

Men jag var så ivrig att jag glömde ta kort på härvan. Kan jag länka till sig?

Dödergök sa...

Japp länka på du!
Jag har nystat mitt sockgarn nu också när jag ändå var i farten så nu ska jag sätta igång med bytessockan.

desiree sa...

Vilka läckra garner!

Linda sa...

Vilka uuuunderbara färger på garnerna... Skulle vilja ha kålen till förrätt och pajen till efterrätt!!

Samtal från min trädgård sa...

Vilka färger! Någon gång när jag får lite mera tid, så ska jag försöka mig på att färga med KoolAid, jag också. Den med björnbär var ju så otroligt läcker!

Anonym sa...

Som sol genom nyutslagna björklöv... Vackert!

Tvärslå sa...

Härliga färger :)

Majstess sa...

Vilka vackra garner och vilka fantastiskt passande namn!!!

Dödergök sa...

Hej alla! Det var så roligt att färga lite garn med vännen Å, det måste vi göra snart igen, jag har massor med idéer för nytt garn.