tisdag 23 juni 2009

Rosa rutor

Mormorsrutor i alpaca och mohair, jag tror att det kommer att bli en fyrkantig filt så småning om, med andra ord fattas det 3 rutor till och en kant. jag blir så glad av de här färgerna och av fluffet.


Inte bara mormorsrutorna är rosa så här års. De första fingerborgsblommorna har börjat slå ut och jag kan inte se mig mätt.

Visst var det en knopp i kroll-liljan, rosa den med. Fast det hade ju i och för sig inte gjort något om den hade varit vit heller.


11 kommentarer:

maria carlander sa...

mormorsrutor är grejen, så är det bara. De blir snyggare och snyggare för var gång jag ser dem och behovet av en filt i mormorsrutor bara ökar dag för dag. jag rådiggar de färger och garn du har valt! jag har nyligen initierat mig själv i virkningens värld och smyger därför med en liten fråga: har du enkel- eller dubbelstolpar? och hur många luftmnaskor har du i "hörnen"?

schnyggt bruden!

Anitha sa...

Vilket underbart lyckopiller! Även här växer suget efter något mormorsrutigt, och inspirationen blev ju inte direkt mindre nu. Det "tråkiga" är ju bara att jag har så många andra önskeprojekt i min pipeline just nu, så hur sjutton man ska hinna...hm...kanske om man slutar sova? Snyggt var det iaf! :-)

Trees sa...

Vilken inspiration din blogg hyser!:) Egen!

Janette Millbom sa...

jättefina färger. verkligen!

Anette L sa...

Vilken underbar filt du gör! Det är alltid så roligt att titta in på din sida! :o)

fale artut sa...

Så förtjusande, rent ut sagt!

Stitchordie sa...

underbar färgkombination. mycket tjusigt!

Dödergök sa...

fröken c! Tack för din fina kommentar! Jag är också nybörjare i virkningens mystiska värld men mormorsrutor är lätt som en plätt och jätte roligt. Jag virkar enkla stolpar och jag har tre luftmaskor i hörnen.

Anitha! Sluta sova låter som en bra idé! :) Den här mormorsrutefilten är mitt viloprojekt, när jag inte orkar tänka på maskor och mönster då virkar jag lite vilsamt på min filt.

Trees! tack så mycket! jag gör mitt bästa. :)

Janette! Ja visst blir det fint med den skira mohairen och den ulliga alpacan i sommriga rabarberfärger.

Anette L! tack så mycket, det var väldigt roligt att höra.

fale artut! Ja det var nog precis de orden som jag var ute och for efter. :)

Stitchordie! tack! jag älskar rosa och grönt ihop!

annas alster sa...

Oh så tjusigt!

frisky frog sa...

Hmm, du påminner mig om att jag har en påse Alpaca i liknande färger som också ska bli en filt... Din kommer att bli jättefin!

Anonym sa...

Så inspirerande! Nu ska jag också sticka mormorsrutor, det måste vara det perfekta sommarprojektet!