måndag 20 juli 2009

Ett ufo har landat

Kommer ni ihåg de här raringarna? Jo visst är det lakeside socks som var månadens mönster i sockklubben någon gång på 1800-talet. Mitt hittills enda fall av second sock syndrom. Jag brukar aldrig låta en socka ligga utan sockkompis. Igår kväll inventerade jag mina garn och stickningspåsar och hittade en ensam färdig jättefin lång strumpa. Nu är jag tillbaks på banan igen, mönstret är jätteroligt och välskrivet, det finns ingen anledning alls till varför det här har fått bli ett ufo.
Min tvåändsstickning växer också, men jag ångarar allt möjligt med de här vantarna.
Jag tycker att de blir för täta med 2mm stickor, dessutom tar det så lång tid. Jag borde dessutom ha gjort en tumkilstumme. Summan av detta är att de här vantarna blir till någon annan. Någon med lite mindre händer än mig. Trist för jag älskar både färgerna och mönstret

Vad har jag mer för bortglömda ufo:n då? Jo allt för många för att det ska kännas helt bra.
Jag tänker härmed viga retsen av Juli åt mina stackars ufo:n och wip:s. Jag vill nämligen ta med mig massor av nytt och spännande till fäbodhelgen.


7 kommentarer:

Pixi sa...

Jag avundas dej att se dej vara så flitig o duktig ,hade aldrig rett upp såna mönster!!.Jättefina allihopa!! Måste fråga ,varför styckfryser du gubbarna?Nyfiken på att få höra nåt gott!! kram =)

Janette Millbom sa...

Det påminner mig om mina andra clessidra som ligger och lurar i korgen... ska ge den lite uppmärksamhet snart. Det var min busssocka och jag har inte åkt buss på länge nu...

Tvåändstickningen ser verkligen najs ut. har du inte garn över till ett par till, så du kan göra dom som du vill ha dom?

teresa sa...

Fantastiskt vackra vantar, vilket arbete! De kommer säkert att göra ngn vild av lycka.
Lakesidearna är också så fina, står på min att-göra-lista. Duktigt att ta tag i ufo-korgen (önskar jag kunde säga detsamma!).

annas alster sa...

Som sagt, när man köper hus. Kul att det är någon mer här som är galen i porslin!

Kristina sa...

Herregud, detta är väl nada i förhållande till att jag har en helt omonterad kofta från i höstas som ligger och väntar. Jag har väl gjort färdigt fyra tunna tröjor efter den, men inte fått ihop den. Problemet är att det krävs att jag plockar fram symaskinen och så går det inte att jobba framför TV:n och det är nästan bara där jag håller på med stickningsarbete.

Cloudberry sa...

Nydelige farger på vottene!

Dödergök sa...

Pixi! Jag styckefryste några av jordgubbarna för att det är så praktiskt sen om man bara vill ta upp några stycken.

Janette! ÅH clessidra, såna vill jag också göra. Kanske efter att alla mina wip:s är färdiga.

Nja garnet räcker nog inte till ett par likadana vantar men jag har nya vantidéer på gång.

Teresa! Tack så mycket. Jag tror att det får bli ett par julklappsvantar vad det lider.

Annas alster! Jo du jag ska ha mycket plats i mitt framtida kök. Sen ska jag börja samla på riktigt. :)

Kristina! Ja det är lätt att låta montering ligga till sig lite. :)

Hege! Tack så mycket, jag gillar dem skarpt.