onsdag 1 juli 2009

Fynd (och väldans massa paranteser)

Kakform med gammaldags fina räfflor (min mormor gjorde nog mjuk pepparkaka i en sån form), låg pajform i metall (som jag har letat och tjatat), ett gäng nysilverbestick i min serie (kolla vilket fint monogram det var på gafflarna!), en tesil, ett gäng pärlemoknappar och ett gäng turkosa knappar (uggleögon?) och slutligen en stuvbit grovt svart linnetyg.

Ingen suverän fynddag men det fanns inte så mycket och jag orkade bara med 3 loppisar i värmen och feberyran. Däremot har jag köpt mig en bikiniöverdel och jättemycket jordgubbar (tack till popflickan som blir av med sitt jobb om hon fortsätter i den här stilen!) och det är inte så dumt det heller. Den som vill se någonting stickat får gärna klicka in här istället, tvåändsstickningssommaren har börjat!


8 kommentarer:

Unknown sa...

Gör en hallonpannacottatårta i din form från Sommarens sötas kokbok ( vissa recept finns på nätet) Perfekt till din form;o)Jag har nämligen också letat efter en sådan...

Linda sa...

Jag måste få fråga dig en sak... Du har visat bilder på ett sanslöst vackert porslin tidigare (som jag har fått för mig att du samlar på). Vad heter det? Är lite nyfiken... :)

annas alster sa...

Vilka fina knappar! Hoppas fynden kan pigga upp dig lite, ingen ska behöva vara sjuk i den här hettan!

Kristina sa...

Hej! Du har något att hämta på min blogg! Kram från Kristina

Dödergök sa...

Eldstickan! ja det lået jättegott, tänkte mjukstarta idag med en citronpaj.

Linda! Vilket porslin menar du? beskriv det så ska jag försöka svara. (Min rosa ostronskålar från Matteus har varit med mycket på bloggen, kan det vara de måntro?)

Annas Alster! Ja knapparna är svala och fina, jag älskar slitna pärlemoknappar. tack för din omtanke!

Kristina! Tack så väldigt mycket!

h. sa...

Men så mycket superfint..jag önskar jag kunde sticka bättre! Slätstickning är det enda jag har tålamod till :)! Du stickar precis sånt som jag också vill..ha;)! Jag lägger till dig i min blogglista ok? / Hanna

Linda sa...

Det var det rosa porslinet (lite vågig kant?) jag menade. Det har en färg som ser ut som änglamoln korsat med en gammaldags ros... Väldigt romantiskt! :) Så det är nog Matteus jag är ute efter.

Dödergök sa...

H! Självklart Hanna får du lägga till mig i din länklista det är ju jättesmickrande att du gillar det jag gör. Tack!

Linda! Japp det är Matteus-skålarna. Jag älskar älskar dem och allt annat Matteusporslin. Vi önskade oss nästan bara sånt i brölloppspresent och vi blev jätteglada över det vi fick. Temuggarna är helt ljuvliga också...