söndag 22 november 2009

Dödergök hjärta Dalarna


Idag har jag varit på Dalarnas muséum i Falun, åk dit du med vettja!
Dalamålningar, dalahästar och mycket mycket tvåändsstickat. Dessutom väldigt god bönsoppa på Kopparhatten. Nu har jag massor med nya idéer och mycket mys och glädje att plocka fram när det behövs. Nu ska jag dricka glögg och äta lokalproducerad grönmögelost med mannen, mycket bra avslutning på en mycket bra dag.

4 kommentarer:

Kristina sa...

Mmm. vad mysigt att komma till Dalarnas museum. Dalahästutställningen är väl alldeles ny. Såg inslag på TV om det. Visst sitter folksjälen djupt rotad i vår bild av Dalarna.

Anonym sa...

Bra tips!
Har du någon aning om bra vandrarhem?

Höst sa...

Följer din blogg, den är riktigt bra:-) Är det ditt egenhändigt ritade mönster du lagt in? Väntar med spänning på att se vad du åstadkommer med det.

Dödergök sa...

Kristina! Ja dalahästutställningen och den med dalamålningarna är helt ny, väldigt fina båda två men textilsamlingen är bäst och det är en permanent utställning.

muchalita! Varsågod. Nej jag bor så nära så jag sover aldrig över. Men jag tror att det finns ett häftigt vandrarhem i det gamla fängelset.

Höst! Tack så mycket. Jupp visst är det min egen kurbits och det ska nog inte bli så mycket mer med den, inte än så länge iaf. :)