torsdag 29 april 2010

Det här med bomullsgarn, hur funkar det?


En konstig dag fylld med fniss och popmusik, mormorsruteskola och romantiska gester ( synd nog var jag bara inblandad i utkanten och inte föremål för det hela).
Jag har kommit på mitt nästa roliga projekt, en virkad väska med prickigt foder. Men jag har inget garn. Jag vill ha ett billigt virkvänligt lite tjockare bomullsgarn i fina färger. Vad finns det för alternativ? Jag inser att jag inte vet någonting om bomullsgarn så jag tar gärna emot tips.
Tillsvidare får jag väl avsluta något gammalt tråkigt projekt alt. ta tag i min jobbiga tröja igen men nej det känns väldigt tungt. Nej en färgglad socka känns mer lättsamt.

19 kommentarer:

Nadja sa...

kanske ingen nyhet, men håll dig borta från Drops Muskat. Det bara delar sig och beter sig allmänt jobbigt. Stickar på "min" andra bebisklänning nu och svär mig blå över att jag inte lärde mig läxan sist...

Maria sa...

Jag är ganska färsk på bomullsgarn men jag använder Sandnes mandarin. Det är ganska tunt så jag kör på dubbelt med virknål 3,5. Jag gillar dessutom färgerna. Jag tycker inte det flisar sig så mycket. Annars har jag tittat och beundrat Catania. Jättefina färger men det har jag aldrig testat. Annars finns ju Eco Baby bomull förstås.

Susilull sa...

Min senaste bekantskap Sunny fr Garngrossisten är lite tjockare och stabilt, finns i många färger, virknål 4,5. Är merceriserat=lite blankt och gasserat=?? förmodligen är det hur det är spunnet, för det är inget tvinnat garn så det delar sig inte.
Har också virkat i Bugg fr Garntjänst, det är ännu tjockare. Nu kom jag precis på att jag virkade en väska i Bugg som jag aldrig bloggat om, undra vad den tog vägen...?

Lycka till!

Manduzana stickar sa...

Som Nadja skrev så delar sig Drops Muskat väldigt mycket, men dom har fina färger. Drops Safran är väldigt bra, men kanske lite tunt?

Pixi sa...

Jag föredrar Soft Cotton,(Finns bra pris på Atelje Margaretha)ett fast garn som inte trådar sej o är hållbar i färgen,perfekt till väskor och så är det bra pris på dem oxå,annars finns Heavy Cotton om man vill ha ett lite billigare alternativ,lite mattare i färgen men som sagt ganska ok för den slanten,det hittar du på Stoff o stil,good luck..=)

Viffla sa...

Kampes har en del virkgarn, kolla där! Det finns i olika grovlekar, och är ganska matt. Men billigt som attan! : D

Hanna-Kristine sa...

Gasserat betyder att man har fört garnet över en gaslåga för att "bränna" bort eventuellt ludd.

Jag gillar också "soft cotton" bra grovlek och lätt att virka med.

Sjömans-Elin sa...

Jag skulle vilja stämma in i anti-DROPS kören, men med tillägget att passa sig för Paris också. Det är "trådigt" och rätt dött. Virkar mormorsrutor i det nu...

Veronica Tingvall sa...

Jag säger också järbos soft cotton det är väldigt lättvirkat och finns i massor av färger. Min pläd är virkad i det: http://ulligagulligasaker.blogspot.com/2010/02/snart-valdigt-snart.html

Kram/Veronica

Tyg och otyg sa...

Jag använder sällan bomullsgarn, men måste säga att jag tycker Muskat funkar bättre till virkning än till stickning. Finns i många nyanser och har fin lyster också, men särskilt billigt är det ju inte... På loppis brukar man ju kunna hitta garn, men det är ju svårare om det är nåt specifkt man är ute efter förstås.
Det låter som en fin plan iaf! :)

Mammalito sa...

Drops muscat är mitt givna svar på fint bomullsgarn och snygga färger!!!

Mammalito sa...

Måste tillägga att muscat kanske delar sig lite, men det vänjer man sig vid väldigt fort, jag virkar helst och mest i muscat!!! Köp ett nystan och se vad du tycker, muscat är nämligen snyggare än soft cotton tycker jag som är lite strävt, muscat är glansigt och glider lätt på virknålen!

Anonym sa...

Hej! Snubblar in på din blogg och ser din fråga. Catania är enda alternativet har jag insett efter många års virkande. Lagom grovt, lagom tunnt...! Och färgerna är som lösgodis; lockande och av alla slag! Lycka till med vidare projekt. Gullan

PetraO sa...

Catania! Många färger och fin lyster (om man vill ha lyster). Jag har också använt Järbos soft cotton som är lite tjockare och mattare men delar sig inte! Lycka till!

Anonym sa...

Järbo Soft Cotton som andra nämnt och SvartaFårets Tilda,visserligen blandgarn, akryl/bomull, men i många underbara färfer och mycket stadigt att virka med.Prisvärda.
Ha det gott.Kram./Ella.

Janette Millbom sa...

Erica, ska du börja bygga upp ett lager bomullsgarn så ser det ut så här:

C A T A N I A

Ok?

;-)

christine sa...

Paris är ett ganska tjockt bomullsgarn, typ vinterbomull, som finns i många fina färger. Inte så dyrt. Christine

fale artut sa...

Catania har jag både stickat och virkat med, mycket trevligt garn. Inte dyrt heller. Vackra färger!

Elin Markusson sa...

Garngrossisten har ett populärt bomullsgarn, Sofia Soft Cotton. Många som har beställt det, till att virka med...
Jag brukar använda det till diskdukar också..