söndag 11 april 2010

Icing swirl hat

Mönster; Icing swirl hat av Ysolda från första wimsical little knits boken. Jag la till en resår men annars följde jag mönstret. Jag har varit lite sugen på den här mössan ett tag nu, bläddrat mig genom boken och stannat till vid den flera gånger. Egentligen börjar det väl bli för varmt för tjocka ullmössor men den här har setat fast på mitt huvud nu sen den blev klar. Perfekt för kalla vårvindar. Modellen är rent ut sagt skitsnygg, alla ser bra ut i den, man blir liksom lite avslappnat skogsmullesnygg. Man stickar den på en kväll och sen är man lycklig resten av veckan.

Garn; Lite mer än ett nystan av M&K ekoull, rester från min kortärmade kofta.

Stickor; 5,5 mm och 6 mm


8 kommentarer:

Lillemor i Hummelsta sa...

Det var en enkel väg till lycka, himla snygg är den också.

Emmas dagar sa...

Det låter som en toppenmössa och du är jättesnygg i den!

Marika sa...

Skogsmullesnygg! Du är bara bäst!

Humlan sa...

"Man stickar den på en kväll och sedan är man lycklig resten av veckan." Vilken underbar beskrivning på ett bra mönster! Och du är verkligen jättesnygg i den!

maria carlander sa...

schysst! skogsmulle äger.

Anonym sa...

Du inspirerar så det kliar i fingrarna att leta fram garn och sticka den.Onekligen passande och ser skön ut.Tack för att du ger oss skaparglädje och energi.Hoppas du känner att du får glädje-energi tillbaka.Kram./Ella.

ylva sa...

Fin mössa , men vilka vantar!!!!Helt sagolika.Ett riktigt hantverk Jag tycker nästan att de såg lite kungliga ut med det gula. Jätte-jättefina!

Dödergök sa...

Tack för kommentarerna! Jag tipsar alla om att sticka en egen icingswirl, den är väldigt trevlig på alla sätt.