söndag 11 juli 2010

I brist på bad stickar jag

Jag stickar vantar i värmen. Det här ska bli ett mönster så småning om så ni får bara en liten glimt av det nu. Jag tror att det blir bra men jag ska sticka ett par till sen i tydligare färger.
Jag försöker njuta av sommaren. Imorgon jobbar mannen sin sista dag sen har han semester. Då blir det nog lite lättare att njuta. Just nu förbannar jag bara mig själv för att jag inte tagit körkort. Jag vill åka och bada!
9 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag längtar också till en strand, trots att jag inte tycker om att bada och ytterst sällan gör det. Men bara det att vara *vid* vatten... det är ju halva sommargrejen.

Vackert väder men jag sitter just nu inne och stickar.

Kram!

Sandra sa...

Hej!
Jag har några frågor angående vantarna i ditt förra inlägg. Är de svåra att göra? Har du mönstret på svenska? Stickar man från fingertopp till fingertopp? Hittar man mönstret på nätet gratis?

Ha en trevlig dag!
Sandra

Dödergök sa...

Ulrika! Jag älskar ju att bada, det är nog det bästa jag vet så jag suirar lite nu när jag sitter fast här i stan. Det är för varmt här nu. Igår stod jag till och med i vattenspridaren som en unge när jag skulle vattna. :) Kram!

Sandra! Vantarna finns bara som ett köpemönster på engelska (se länken i mitt förra inlägg). Är man lite van med flerfärgsstickning är mönstret jättelätt och bra skrivet.
Man börjar med mudden på yttervanten och sen stickar man hela yttervanten klar och sen plockar man upp maskor vid mudden och stickar fodervanten.

Iréne JB sa...

Har inte badat trots tillgång till bil och badsjöar på nära håll. Idag var jag och en vän på marknad hos Ull och garn i värmen. Med tanke på antal besökare var det nog fler som valt stranden än ullmarknad :) Men visst, skulle orken infinna sej så har jag ju möjligheten, bara det är ganska skönt att veta.

Garntrollet sa...

Härliga bilder! Och vantarna ser jättefina ut.

Tycker du som jag att klöver luktar tandläkare? :-) Vi cyklade genom ett fält med rödköver tidigare i sommar och lukten var så bekant. Och så kom jag på att det luktade tandläkare!

Ha det bra.

Emma sa...

Jag måste bara säga att jag tycker du verkar så himla härlig! Finfina saker stickar du också. Ha en fin sommar :) Kram

Heidi sa...

Det blir fine vanter! Jeg strikker også vanter i sommervarmen.Etter et svensk mønster fra en gammel bok jeg har lånt på et bibliotek i Norge. Skal blogge i neste uke. Ha en fin sommer, med eller uten bad!

Dödergök sa...

Iréne JB! Nej ullmarknad hade inte lockat mig idag, Ett dopp i en iskall skogstjärn däremot...

Garntrollet! Hum... nej inte tandläkare mest gott. Rödklöver är min mormors älsklingsblomma och därför väldigt speciell för mig med.

Emma! Tack så väldigt mycket för dina fina ord! :)


Heidi! Tack så mycket! :)

frisky frog sa...

Det är ALDRIG för sent att ta körkort! Å andra sidan, har man inget kan man ALLTID sitta brevid och sticka. =)
Och "fiddlarna" - så snygga! Själva grejjen med dubbla vantar och att plocka upp fodervanten vid mudden måste ju gå med vilket vantmönster som helst... Eller tänker jag fel nu?