fredag 3 augusti 2012

Kycklingar på grönbete

De växer så det knakar mina små dunbollar. Fortfarande har jag ingen aning om vilka som är tuppar och vilka som är hönor men söta är de!

8 kommentarer:

Linda sa...

De är ju helt underbara! Vet du vad det är för ras? Ett litet fjäderfägodistips: mina höns älskar hallon (så till den milda grad att det nästan utbryter slagsmål om dem), så har du ett vildhallonsnår i närheten så passa på att plocka med dig lite till dina.

Anneli sa...

Vilka raringar! Om jag inte hade kärat ner mig i en inbiten innerstadsbo hade jag också bott i ett torp och haft små kycklingar (en liten stund iaf, innan de blev hönor – då hade jag ju haft hönor i stället :-)).

Myggan sa...

Så fina de är. Passa på att njuta av dem, snart är de fula "tonåringar". ;)
Mina hönor går alltid fritt när vi är hemma, bästa tricket för att lura in dem i hönsgården är en burk med majs. Det går bara inte att motstå. =)
/Anna

krakel sa...

Så fina de är. Om man är osäker på kön så ger det sig så småningom. Kan tipsa om att tupparna börjar gala när de är tillräckligt gamla! ;)

Dödergök sa...

Tack för era tips och kommentarer! Just nu växer de så att det knakar som sagt och det är dags för en större bur. Hönshus blir det inte för ens vårt badrum är klart. :)
Det är 6 stycken Sussex och 2 stycken dvärgkochin, jag har beställt två dvärgkochin till. 2 könsbestämda hönor till slutet av Augusti. Jag tror att det åtminstånde är två tuppar, en av var sort men det kan mycket möjligt vara fler och då är det ju kul med åtminstånde två hönor.

frisky frog sa...

Sötsöta!

Anna - stickande trädgårdsmästare sa...

Min kompis tipsade mig om att man tidigt kan se på fötterna om det är tuppar eller hönor - tupparna brukar ha en extra sporre en bit upp på bakre delen av benet. Kanske kan det vara något att kika efter :)

Ulla sa...

Våra 6 kycklingar visade sig vara 4 tuppar och 2 hönor. Tupparna har nu börjat gala i olika röstlägen, och detta ihop med vår 2 år gamla tupp som går ihop med en lika gammal höna gal nästan dan i ände i ren frustration. Livet på landet är härligt,eller hur?Hälsningar från Ulla uti Bohuslän.