tisdag 1 januari 2013

Det där året som gick

 Januari (eller egentligen fusk för så här såg jag ut nyårsafton förra året). Jag minns ingenting från januari mer än att jag köpte sjuka mängder tulpaner och drack färskpressad juice. Jo och så stickade jag en hel del.
 Februari var sista månaden jag klippte mig hos min riktiga frisör och även om jag verkligen gillar min nya så saknar jag Micaela till tusen, kolla luggen liksom! Annars så försökte jag pigga upp mig själv med fint smink och genomtänkta outfits för att orka igenom vintermörkret.
 Mars, bilden talar för sig själv, jag var trött. Vi har renoverat av och till hela året och röran höll på att knäcka mig ett tag där. Nu har vi en massa småsaker kvar och en hel del större utvändigt och i källaren men de glömmer vi så länge och njuter av tanken på när allt är klart. Jag hoppas på mer ordning och reda 2013. Gud vad snyggt det är med rött nagellack för övrigt.
 April, bilden är från bästisens födelsedag som var grymt rolig. Annars var April rätt pissig, min älskade fina mormor dog efter ett långt och fullgånget liv och jag vaknade varje natt i flera veckor av att jag grät. Som jag saknar henne och morfar. 2012 har varit mycket sorg över huvud taget. Mycket att bearbeta, många saker som ville ut.
 Maj var jobbig, sorgen låg som en blöt yllefilt över allting och så blev Meja sjuk till råga på allt. Men det hände fina saker också, vårt vardagsrum blev färdigt och min fina familj hjälpte oss med en massa saker i huset och i trädgården och äntligen hade vi ett trädgårdsland.
 Juni. Första helgen i juni åkte jag på stickmys i Rättvik och det var så nyttigt och skönt för själen att träffa fina stickvännerna. Hoppas att jag kan göra mycket mer av det det här året för det behövs.
Jag läste en hel del i juni också, mest ungdomsböcker men en del annat också, läsningen är verkligen något som jag är glad över och jag försöker vårda den ömt. Jag fick en väldigt fin tröst-present av mannen också, Ester! Aldrig har väl en kattunge varit mer välkommen.
 Juli då fyller jag ju som bekant år och jag fick den finaste presenten någonsin, kycklingarna. De där hönsen har varit min största källa till glädje i år. Jag är så tacksam varje dag för den presenten. De ska få ett helt eget hyllningsinlägg så småning om.
 Augusti. Jag hjälpte min syster att flytta och jobbet började rulla på igen, jag stickade en jättestor sjal till bästisens syster och gick på en superrolig 30-årsfest hos samma syster. Annars gick jag mest och väntade på att det skulle bli sommar men som bekant så blev det inget med den saken och sen var bara Augusti slut.
 September var en skitmånad igen. Hela sommaren hade Meja varit sjuk och nu gick det inte mer, hon fick somna in och hon fattas mig fortfarande varje dag. Så jävla sorgligt bara. Kan inte tänka på henne utan att bli tårögd, saknaden är enorm. Älskade lilla hund.
 Oktober var väl som oktober är mest, blöt. Jag försökte få in så mycket tedrickande och läsning i sängen som möjligt. Badrumsrenoveringen var i full gång och det började bli helt jäkla ohållbart att inte kunna duscha hemma längre. Jag gick mest och väntade på att allt det där stora skulle börja någon gång och jag längtade för första gången i mitt liv efter en solsemester.
 November. Ja vad ska man säga? Bloggtorka, livstorka och en förbannad inflamerad fot som fortfarande inte är frisk. Tråkigt som sjutton, jag saknar långpromenader.
December årets sista och bästa månad. Hönsen började värpa och familjen växte med en hel person bara så där. Bilden är från julafton och det var en utav de bästa i mitt liv trots att mannen jobbade och vi glömde att äta efterrätt. Nu kan det bara bli bättre tänker jag, kom igen 2013 jag är så sjukt redo!

9 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Åh vad jag önskar dig ett riktigt fint 2013!
Det är så roligt att höra att du trivs med livet nu och så ska det få fortsätta tycker jag :) Allt gott!
Kramar Marita

Anonym sa...

Lycka till 2013!!! Ser fram mot dina inlägg på bloggen som jag så gärna läser!! Kram
Iréne i Östersund

Anette L sa...

Vilken fin sammanställning över ett år som hade mycket övrigt att önska. Lycka till med en större familj och jag hoppas verkligen att 2013 blir jättebra - för oss alla!

Unknown sa...

Tycker om om din blogg och läser den ofta! Hoppas du får ett riktigt fint nytt år och stort grattis till din son!! Du är säkert en riktigt fin mamma! /Mia

Ostickat sa...

Ska bli grymt roligt att få följa dig på det nya året! Så pepp pepp nu kööör viiii med racer fart framåt ;-)

Saras pyssel sa...

Jag vill också önska dig en fantastiskt 2013! Det där hyllningsinlägget till hönsen ser jag fram emot - alla andra inlägg också för den delen! :-)

Anonym sa...

Tack för allt du delar!

Det värmer gott i hjärta och själ. Lycka till med föräldraskapet. Det bor en fantastisk Mamma i dig!

/Annelie

heidi sa...

Vilket år du har haft! jag önskar dig innerligt ett fantastiskt 2013!

Petronella sa...

Vi känner inte varandra i den verkliga världen, men jag vill ändå skicka en stoor lycka-till-kram till dig och din familj. Det är alltid roligt att läsa din blogg och jag saknar mina egna höns något oerhört när jag ser dina fina. Ha ett bra 2013!