fredag 23 augusti 2013

Tupp-bonanza

Min syster har några ungtuppar kvar till försäljning. Hon har dvärgkochin, gökfärgad maran, cream legbar och grönvärpar blandisar (isbar/brahmablandning). Tupparna säljs för en symbolisk summa, typ 30 spänn och de säljs bara till ett fortsatt tuppliv. Får vi dem inte sålda blir det slakt i November har vi sagt och då äter vi upp dem själva. 
Men de här tupparna är verkligen någonting utöver det vanliga och alla förtjänar egna hönor att ta hand om. Den här lilla dvärgkochintuppen är nog min favorit, om det inte var så att jag har både hans mamma och pappa så skulle han ha fått flytta hit för han är nåt alldeles extra. Kommer att bli ännu finare med mycket mörkröda fjädrar på väg ut.
Maranerna är också helt ljuvliga, kan inte se mig mätt på de här hönsen. Vill ha fler till våren och förhoppningsvis blir det så. Min syster och jag ska samarbeta kring ett litet avelsprojekt och till våren kan man förhoppningsvis köpa avelsägg och kanske kycklingar av gökfärgad maran, dvärgkochin (med gula och pärlgrå i gruppen) och cream legbar.
Grönvärparblandningarna är väldigt fina och de skulle vara kul att se hur de utvecklas. De blir nog ganska stora eftersom deras pappa är en stadig bit. Jag har sparat två systrar från det här kläcket och jag hoppas på gröna ägg till vintern.
Måste slutligen visa en blid på min skönhet. Mina tre cream legbar-kycklingar fick flytta hem till syrran för att bilda en avelsgrupp med hennes höna. Det här projektet ser jag otroligt mycket fram emot, jag vill se många ljusblå ägg till påsk! Det finns två eller tre cream legbartuppar till salu också och de är lika fina som prinsen på bilden, de är lite yngre bara. Om du är intresserad av att köpa någon tupp kan du mejla mig så förmedlar jag kontakt med syrran.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Önskar att vi inte bodde så långt ifrån varandra, hade varit aspirant på den fina kochintuppen hälsar Marie

Eva sa...

Jag önskar att jag kunde ha höns, men uteplats är ingen bra idé.
Den där svarvita brokiga sorten (maran) är så fin!
Jo, de andra också.

Manduzana stickar sa...

Åh, hade jag haft möjlighet hade jag slagit till på maran-tuppen!