söndag 6 april 2014

Dödergöks sockutmaning


Jag har länge tänkt att det är dags att göra en stor uppdatering av min sock-garderob. De flesta strumpor jag har börjar sjunga på sista versen, många stickade jag när jag var med i Stickameras sockklubb för ca fem år sen och det börjar se noppriga och söndertvättade ut. Visst har jag stickat några par varje år sen dess till mig själv men de allra flesta strumpor som jag stickar ger jag bort.
Därför tänker jag att jag behöver göra lite ståhej kring strumpstickningen för att jag ska få ihop några par till mig själv.
Därav Dödergöks sockutmaning.
Reglerna är enkla, jag ska sticka åtta par strumpor till mig själv före första September. Jag tänker spara strumporna så att de är helt oanvända fram till slutdatumet, det känns lyxigare så. Först och främst ska jag använda garn från mitt garnföråd och inte köpa nytt för ens det behövs. ( Återkommer med ett inlägg om vilka sockgarner jag har i garnskåpet.)
Jag tänker också försöka sticka väldigt olika strumpor så att inte alla blir randiga restgarnsstrumpor. Jag har ett helt gäng med böcker med bara strumpor och det finns massor med fina strumpor bland mina favoriter på Ravelry. (Återkommer med ett inlägg om det också.) 

Om någon vill haka på min sockutmaning skulle det vara jätteroligt, då kanske vi kan peppa varandra. Jag kommer att tagga mina bilder på Instagram med #dödergökssockutmaning (jag heter dodergok på instagram) och jag kommer att uppdatera med jämna mellanrum på bloggen och berätta hur det går. Hojta gärna till på instagram eller i kommentarerna om ni vill haka på så att jag kan följa era framsteg och heja på er! 

Först ut är ett par restgarnssockor i avbruten mosstickning med rätstickad häl i bland annat Fabel från Drops. De är det första paret i avbruten mosstickning som jag gör till mig själv, vilket är helt galet för jag har säkert stickat sex par i tekniken. Nej nu har jag inte tid att blogga mer, måste sticka strumpor. Puss! 

20 kommentarer:

nitsirk sa...

Vilken bra idé! Jag vill haka på och sätter mitt mål till fyra par (restgarns-)strumpor.

Svarta Malin sa...

Jag behöver också nya sockor!
Har påbörjat ett par i nytt garn, så jag hänger nog på med fyra par i både nytt och restgarn. Köpte en hel del nytt strumpgarn i februari, när det var rea.

Anneli sa...

Åh vilken fantastisk idé. Jag hakar absolut på, trots avsaknad av instagramkonto. Fem par tror jag att jag ska kunna få ihop!

/Garnfröken

Malena sa...

Har varken instagram, fb eller blogg, men kommer att heja på dig! Mitt mål är 12 par 2014 (har redan gjort 4, nr 5 är på gång). 5 par förutom det jag håller på med nu är minimum vad jag borde kunna göra innan september.
Jag har det problemet att den ena dottern tar/får mina sockar - den andra dottern vill bara ha tunna (läs Fabel) sockar i ljusa färger ;) Jag behöver också sockar!

Kerstin sa...

Jag hakar på! Mitt socklager håller också på att ramla sönder.. Sätter dock mitt mål lite lägre än du. Har två par på gång. Jag vill få ihop ytterligare minst tre par till från garnlagret. Där finns både hela nystan och möjligheter till uttalade restgarnsstrumpor:-) Jag har inget instagramkonto, men lovar att redovisa i blogg och på facebook!

Anonym sa...

Jag är med!

by Caloweena sa...

Superbra utmaning! Jag är på! Min utmaning får bli fyra nya par till 1 sep. Blir raka vägen in på ravelry och börja välja och planera vilka mönster som passar till garnförrådet :D

Anonym sa...

Super ide! Jeg har også strikker bunker af strømper til andre og kun få til mig selv, men har flere kilo garn på lager. Sokker er også et dejligt transportabelt strikketøj, så jeg er med - et par hver måned er målet :)

Efwa - Medea sa...

Ååh vad kul! Jag är gärna med och går väl in i nya bloggen och anmäler mig.

marremorr sa...

Jag går också in till nya bloggen och anmäler mig! Superkul idé!=0)

Maja sa...

Hej!
Jag vill också vara med!
Mitt socklager ser förfärligt ut!
Noppiga, slitna och tvättade i för varmt gradantal.
Jag har stundtals väldigt ont i händerna och vågar inte lova hur många par det kan bli,men allt mer än två par är en bonus!
Att de blir randiga vågar jag nästan lova.
Här finns mycket restgarner i lådorna!

Caroline sa...

Hej! Jag är också med i utmaningen. Kommer nog att sticka minst 5 par sockor, flest antagligen åt maken och äldsta grabben.
carolinescreativacaos.blogspot.fi

Bibblostick sa...

Jag vill också vara med och klarar nog fyra par till september och bara i garn jag redan har.

Isan sa...

Bra idé! Jag tänker också sticka strumpor, och använda de garner jag redan har.
Så jag är med!

Vuxenmamman sa...

Jag hänger med! 8 par låter mycket men varför inte. Några till mig och några till mina söner. Garner har jag säkert till alla 8 om jag nu får räkna in de två härvorna jag redan har beställt och som kommer inom kort dvs ;-).

retstickan sa...

Kul, är också en så som sällan (nästan aldrig) behåller sockor som jag stickar själv och då bara om det är något fel på dem. Vet inte hur många jag kommer få till men jag har ett alldeles för stort garnlager just nu så garn är ialla fall inget problem! Är gärna med i denna utmaning, har dock inte instagram...

http://handarbetsblogg.ystersyster.se/#home sa...

Kul utmaning. Jag satsar på att jag hinner med 8 par sockor. Garn finns och kalla tassar som behöver värmas. Instagram #annamariaquilter

The Synnøve Way sa...

Jeg er med. Sier 10 par, men det blir sikkert flere.

Ylva sa...

Hmmm...detta lät som en rolig utmaning! Garn har jag, sticka gör jag. Dock oftast sjalar. Men kör i vind, åtminstone 8 par av redan inhandlat garn borde jag hinna med innan september. Jag letar reda på Instagramkontot ditt och sätter igång!

Unknown sa...

Hej, nu har jag också hakat på. Jag stickade mycket sockor i vintras men har legat lågt med sockstickning ett tag nu. På stickorna ett par Oden socks av Mia Dehmer. Min utmaning blir att få färdigt dem till september men möjligt att det blir fler par ;)
/Eva-Lotta