fredag 18 april 2014

Päron, lakrits och hallon strumpor

 Mönster; Mitt andra par ut i sockutmaningen blev ett hopkok av olika nyheter. Jag vill prova olika tekniker och utmana mig själv även på det området. De här strumporna har jag stickat från tån upp och jag började med att lägga upp med Judy's magic cast on som gör att du får en helt osynlig uppläggning som på en gång stickas runt, perfekt för tå upp strumpor med andra ord.
Efter tån stickade jag ett litet uddmönster och sen körde jag på med ränder.
Jag ville prova en ny häl till tå-upp-strumpor och efter inspiration från Sockutmaningsbloggen provade jag att sticka en Sweet tomato heel, jag tittade på den här videon och det var väldigt lätt att förstå. Hälen blev kanske något stor men den sitter väldigt bra på foten och jag ska prova att sticka ett par till med lite färre maskor. Däremot ser strumporna helt galna ut när de inte sitter på foten men det är nog en vanessak.

Garn; Tre olika restgarner, grönt som jag fått av Johanna (tror det är handfärgat), grått som jag fått av Ulrika och rosa superfint som egentligen inte är restgarn utan en liten provhärva handfärgat ull/bomull sockgarn från Limmo-design. Det som är superbra med att sticka från tån och upp är att du kan sticka upp allt garn du har, perfekt för restgarnsprojekt.

Stickor; För att utmana mig själv ytterligare så valda jag att sticka de här strumporna med magic loop (dock bara en åt gången, nån måtta får det vara), jag brukar alltid sticka med strumpstickor i vanliga fall. Jag stickade med en galen fyrkantig sticka med superfladdrig kabel som jag fick av Lisa när vi var där och hälsade på. Själva stickan är jättebra och fastän den hade storlek 2,5 fick jag en tightare masktäthet än med vanliga 2,5:or vilket gillas, men kabeln är galen, den är mer som ett snöre än en kabel fast i det här fallet så funkade det. Sen gick jag över till att sticka benen men strumpstickor 2,25 så att jag skulle kunna sticka båda strumporna samtidigt.
8 kommentarer:

Mikaela sa...

Tomathälen ska jag också testa under sockutmaningen, kanske på mina restgarnssockor? Glad påsk!

Lena sa...

Älskar färgerna i dina strumpor !!

Ina sa...

Härliga färger och snygg randning. Tomathälen ser skum ut, men jag får väl prova innan jag dömer ut den. Allt är ju inte vad det synes vara...

Leena sa...

Jag är inte med i sockutmaningen men följer den med spänning. Tomathälen har jag aldrig vågat mej på men kanske ska göra det nu. Roligt med lite nya sätt att sticka hälar på. Tack för länken!

Anonym sa...

Jättefina! Älskar färgerna, har precis lärt mig sticka strumpor så allt det där du skriver om är överkurs för mig än så länge men någon gång vill jag också göra sådär fina!

Svarta Malin sa...

Ja, tomathälen ser verkligen galen ut när det inte är några fötter i strumporna... men kanske dags att prova dem även för mig under utmaningen!?
Fina hörliga färger i dina sockor!
Och randigt är alltid snyggt!!

Manduzana stickar sa...

Så fina! Jag är också sugen på att testa på tomathälen!

blog sa...

Hej
ska göra min första tomathäl och kollar videon, men hur vet jag "när" jag ska börja med hälen?
I det "vanliga" mönstret från "tå-uppåt" står det att hälen ska påbörjas när det är 7,5 cm kvar av fotlängden, blir det lagom med samma här?
mvh Marit