måndag 5 maj 2014

Tredje paret ut!

 Mönster; Tredje paret ut i min sockutmaning blev ett par randiga restgarnsstrumpor stickade från tån och upp. Även denna gång la jag upp med Judy's magic cast on (toppen uppläggning verkligen) men sen stickade jag en short row heel för första gången och jag är jättenöjd med den. Rolig att sticka, fin och sitter bra på foten. Jag stickade riktigt långa skaft och därför ökande jag i resår mitt bak på benet för att få riktigt sköna långa skaft som inte sitter åt för mycket. Jag gillar de här strumporna massor och ser fram emot att börja använda dem i höst.

Garn; Ett par restgarnsstrumpor i ordet rätta bemärkelse, jag har använt alla små skvättar av gröna och blå rester jag hade som skramlade runt i garnskåpet och sen lite lila för att bryta av. Det här rä riktig favoritstickning för mig, kravlös och rolig och ändå lite utmanande för att få till snygga ränder.

Stickor; Jag la upp med 2,25 och stickade foten och början av benet med samma nummer sen gick jag över till att sticka benet med 2,5 mm.4 kommentarer:

Iréne JB sa...

Du lyckas verkligen med randningen i dina restgarnssockor! Jättefina. Erkänner att jag nog aldrig kommer att bli någon sockstickare. Finns så många andra projekt som tar min tid.

Malena sa...

Jag tror du har hört det förut, men det tål att upprepas... Du har ett helt magiskt sinne för att kombinera färger!
Ursnygga restgarnssockar!

Fröken Slöjd sa...

Jättefina sockar.
Restgarnernas mästare är Dödergök!

Manduzana stickar sa...

Så sjukt snygga färger!