torsdag 19 februari 2015

Möss-KAL 2015

Det känns som om det blir många knit-a-longer nu för tiden. Mer eller mindre seriösa sådana förvisso men ändå. Det är ett himla fint sätt att hålla kontakten med utspridda stickande vänner och det är väldigt roligt att sticka tillsammans. 
Idag startade min senaste KAL, tillsammans med några kompisar ska jag sticka mössor under Längdskid-VM. 

Jag har genom åren stickat en del mössor och de allra flesta har bara blivit liggande, de har helt enkelt inte passar så där perfekt som en mössa måste göra. (Inget ser väl värre och töntigare ut än fel mössa på fel person?!)
Min "go to"-mössa är alltid den samma, eller det var ju en lögn för jag har ju två stycken i samma mönster, en grå och en senapsgul "Icing swirl hat" av Ysolda. Jag använder dem jämt. När jag städar hönshus och när jag åker till stan, den äldsta (den grå) är säkert sex år gammal och den gula har också ett par år på nacken. 
Nu vill jag ha lite förändring och förnyelse och därför föddes möss-KAL:en.

Mina regler är enkla, jag ska sticka mössor av garn jag redan har hemma, gärna restgarn, och när VM är slut ska jag ha minst en mössa som passar.
Jag börjar med ett flerfärgsstickat Drops-mönster (bloggar från mobilen och orkar inte länka just nu) i riktiga toklyx-rester. 
Alla mössor blir bättre med några förkortade varv som ger mössan lite häng i nacken så det har jag lagt till. Det här blir riktig superdunder njutstickning med lyxigt garn, ny spetsig sticka och en gullig får-markör. Nu är peppen total inför att VM börjar på riktigt imorgon. Upp på pallen nu Stina Nilsson! <3

2 kommentarer:

Anonym sa...

Underbart duktiga du!
Älskar att sticka mössor, håller koll på dina projekt!:)
Kram <3
Ingrid G

Malin Klarström sa...

Finns det någon beskrivning med hur du stickat de förkortade varven? Hur många maskor etc du stickat innan du vänt :)